Οι υγειονομικές αρχές στη Χιλή επιβεβαίωσαν χθες Τρίτη την καταγγελία άνδρα ο οποίος επί εβδομάδες υποστήριζε ότι βρήκε την ουρά ενός ποντικού μέσα σε χάμπουργκερ που έφαγε σε υποκατάστημα των ΜακΝτόναλντς.

Τον Ιούνιο ο καταγγέλλων παρατήρησε κάτι περίεργο την ώρα που μασούσε το χάμπουργκερ το οποίο είχε αγοράσει σε εστιατόριο των ΜακΝτόναλντς στη νότια πόλη Τεμούκο που βρίσκεται σε απόσταση 700 χιλιομέτρων νοτίως της πρωτεύουσας Σαντιάγο της Χιλής.

Ο ίδιος είπε ότι του φάνηκε για ουρά ποντικού και κατάφυγε στις τοπικές υγειονομικές αρχές. Χθες Τρίτη ο Ουάλντο Αρμστρονγκ, επικεφαλής του περιφερειακού υγειονομικού τμήματος, επιβεβαίωσε αυτό που ο πελάτης φοβόταν.

«Υπήρχαν ίχνη της ουράς κολλημένα ανάμεσα στο τυρί και το ψωμί και η ουρά είχε υποστεί την διαδικασία του ψησίματος», δήλωσε ο Αρμστρονγκ στους δημοσιογράφους.

Το εστιατόριο σφραγίστηκε και η έρευνα του υγειονομικού απέδειξε ότι στο εστιατόριο υπήρχαν περιττώματα ποντικού.

Επίσης προέκυψε ότι η ουρά τοποθετήθηκε επίτηδες μέσα στο χάμπουργκερ. «Το εστιατόριο θα παραμείνει κλειστό μέχρι οι τοπικές αρχές να ορίσουν το ύψος του προστίμου», είπε ο ίδιος.

protothema.gr