Τη θεσμοθέτηση μόνιμων γενικών γραμματέων, οι οποίοι θα προέρχονται από την καταληκτική εξέλιξή τους στην επετηρίδα των δημοσίων υπαλλήλων, πρότεινε ο βουλευτής Β\’ Αθηνών της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του «Flash» και στη δημοσιογράφο κυρία Αγγελική Σπανού.

«Να αφήσουμε πίσω την τοποθέτηση πολιτευτών σε αυτές τις θέσεις. Δεν πρέπει το opengov να γίνει “κουμπάροιgov”», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Επιπλέον ο κ.  Μητσοτάκης επεσήμανε ότι υπάρχει περιττή σπατάλη στο Δημόσιο. «Δεν χρειάζεται ένας στρατός μετακλητών και συμβούλων γύρω από τους υπουργούς. Βλέπω ότι αυτή η προεκλογική δέσμευση έχει ξεχαστεί», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης.

Σε ό,τι αφορά το αν η Ελλάδα θα καταφέρει να λάβει την πολυπόθητη επιμήκυνση, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι αυτή θα δοθεί «αν υπάρξουν τρανταχτά παραδείγματα διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Αναφερόμενος, τέλος, ο κ. Μητσοτάκης στους υπουργούς που

δεν θέλουν να υπηρετήσουν μια κεντρική πολιτική επιλογή, όπως είναι οι περικοπές δαπανών, τόνισε ότι «θα πρέπει να αντικατασταθούν με μεγάλη ταχύτητα». Και πρόσθεσε: «Επειδή κάποιοι υπουργοί αρνούνται να περιορίσουν τη σπατάλη, έρχονται στο προσκήνιο τα οριζόντια μέτρα. Είμαι κατά των οριζόντιων περικοπών. Η κυβέρνηση από αυτό θα κριθεί τελικά. Αν μείνουμε στα ίδια, θα χάσει σύντομα την εμπιστοσύνη της κοινωνίας».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook