Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης σε λεωφορείο το οποίο μετέφερε Ισραηλινούς τουρίστες στο αεροδρόμιο του Μπουργκάς, στη Βουλγαρία με αποτέλεσμα, σύμφωνα με πληροφορίες, να σκοτωθούν τρεις άνθρωποι και να τραυματιστούν πόλλοί άλλοι.

H Jerusalem Post, που μιλά για τρεις νεκρούς και «πολλούς τραυματίες», αναφέρει ότι οι τουρίστες, οι περισσότεροι νεαροί, είχαν προσγειωθεί νωρίτερα το απόγευμα της Τετάρτης στο Μπουργκάς.

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου 40 λεπτά μετά την άφιξη τους στη χώρα.

Αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο ραδιόφωνο του ισραηλινού στρατού είπαν ότι η έκρηξη οφείλεται πιθανώς σε βομβιστή αυτοκτονίας που ήταν στην πόρτα του λεωφορείου αφού μόλις είχε επιβιβαστεί.

Η αστυνομία έχει κλείσει το αεροδρόμιο και οι πτήσεις για το Μπουργκάς προσγειώνονται στη Βάρνα.

Για το ζήτημα έχει επικοινωνήσει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών με τη Βουλγαρία. Στο Μπουργκάς μεταβαίνει ο Βούλγαρος υπουργός Εξωτερικών Νικολάι Μλαντένοφ που έχει επικοινωνήσει με τον ομόλογο του Ισραήλ, Αβιγκτόρ Λίμπερμαν.

Το ισραηλινό υπουργείο αποφεύγει να κάνει εξαρχής λόγο για τρομοκρατική επίθεση και περιορίζεται να μιλήσει για έκρηξη.

Παραταύτα, ισραηλινά μέσα επισημαίνουν ότι Ισραηλινοί τουρίστες έχουν γίνει και παλαιότερα στόχος επιθέσεων στην Ινδία, την Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν.

Σε άλλο περιστατικό, τον περασμένο Ιανουάριο, ένα ύποπτο πακέτο βρέθηκε σε λεωφορείο με Ισραηλινούς τουρίστες που ταξίδευε από την Τουρκία στην Βουλγαρία, ωθώντας το Ισραήλ να ζητήσει από τη Βουλγαρία αυξημένα μέτρα ασφάλειας για τους πολίτες του.

 

in.gr