Με τη συμμετοχή 14 εταιρειών, διεξήχθη ο διαγωνισμός ανάθεσης του έργου της τρίτης φάσης της ανάπλασης της παλιάς αγοράς και των συνδετήριων οδών του Κρουσώνα.

Πρόκειται για το τελευταίο κομμάτι της παλαιάς αγοράς (τα δυο πρώτα τμήματα έχουν ήδη ολοκληρωθεί) και αφορά το δρόμο που ενώνει το 1ο δημοτικό σχολείο με το Ηρώο του Κρουσώνα. Με το σημαντικό αυτό έργο, αναμένεται να βελτιωθεί ριζικά και ουσιαστικά η εικόνα της παλιάς αγοράς του οικισμού, αφού με τα νέα δίκτυα όμβριων υδάτων που θα κατασκευαστούν, με πλακοστρώσεις και πεζοδρομήσεις, με την τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων και ηλεκτρική εγκατάσταση, οδεύσεις ΑμεΑ κλπ, η ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσει μια εντελώς ανανεωμένη όψη.

Ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του και δήλωσε ότι η δημοτική αρχή θα παρακολουθεί από κοντά όλα τα στάδια των εργασιών, έτσι ώστε να ολοκληρωθούν ταχύτατα και με το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. «Κάθε φορά που πραγματοποιούμε ένα βήμα προς τα εμπρός για έργο στο Μαλεβίζι, μικρό ή μεγαλύτερο, αισθάνομαι βαθιά ικανοποίηση. Προχωράμε με μεθοδικότητα στην εφαρμογή του αναπτυξιακού μας σχεδιασμού και προσπαθούμε με στοχευμένες παρεμβάσεις να βελτιώσουμε την εικόνα κάθε οικισμού του δήμου μας. Με το συγκεκριμένο έργο, ο Κρουσώνας αλλάζει όψη και ένα σημαντικό τμήμα του μεταμορφώνεται προς το καλύτερο, διατηρώντας όμως πάντα τα ιδιαίτερα στοιχεία και τα χαρακτηριστικά του» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης.

Το έργο έχει προϋπολογισμό 1 εκ. ευρώ, χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας 2007-2013, προσωρινός ανάδοχος αναδείχτηκε η εταιρεία ΕΡΓΟΔΥΝΑΜΗ Α.Ε. και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε 6 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook