Η ΔΕΗ έκοψε το ρεύμα στο «'Ασυλο Ανιάτων» της Κυψέλης για ληξιπρόθεσμες οφειλές χωρίς να γνωρίζει ότι ο συγκεκριμένος αριθμός παροχής αφορούσε το 'Ασυλο, καθώς ήταν δηλωμένος σε όνομα ιδιώτη χωρίς περαιτέρω διευκρινίσεις. Μόλις ενημερώθηκε ότι η παροχή ανήκει σε ίδρυμα, αποκατάστησε σε σύντομο χρονικό διάστημα την ηλεκτροδότηση.

Αυτά αναφέρει η επιχείρηση σε ανακοίνωση της, με την οποία ζητά επίσης συγγνώμη «για την όποια ταλαιπωρία προκλήθηκε» και υπενθυμίζει την αναγκαιότητα για υπεύθυνη ενημέρωση των υπηρεσιών της από τους καταναλωτές, ειδικά όταν οι δραστηριότητές τους έχουν κοινωφελή χαρακτήρα.

Στο θέμα είχε παρέμβει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς. Συγκεκριμένα, ο διευθυντής του γραφείου του Κώστας Μπούρας επικοινώνησε με τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Ζερβό, ο οποίος έδωσε τις απαραίτητες εξηγήσεις λέγοντας πως η διακοπή έγινε από λάθος επειδή ο λογαριασμός φαινόταν σε όνομα ιδιώτη και αμέσως η ΔΕΗ απεκατέστησε το ρεύμα στο 'Ασυλο.

Νωρίτερα η διοίκηση του Ασύλου κατήγγειλε ότι η ΔΕΗ διέκοψε την ηλεκτροδότηση σε κτίριο όπου φιλοξενείται μικρός αριθμός υπερήλικων ασθενών, λόγω της μη εξόφλησης του «χαρατσιού», ύψους 600 ευρώ, παρά το γεγονός ότι το υπουργείο Οικονομικών είχε με επιστολή του διαβεβαιώσει το Ίδρυμα ότι λόγω του κοινωφελούς σκοπού του απαλλάσσεται από το ειδικό τέλος.

Στο Ίδρυμα μετέβη αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, η οποία έκανε λόγο για έγκλημα, από τα πλέον αποτρόπαια και ζήτησε την άμεση απόδοση ευθυνών, «αφού το φιλότιμο προφανώς εξέλιπε προ πολλού».