Τη δημιουργία ειδικού κέντρου κράτησης λαθρομεταναστών εντός των ορίων του δήμου Αθηναίων προανήγγειλαν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης, Ν. Δένδιας και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ. Καμίνης, μετά τη σημερινή τους συνάντηση

«Ο δήμος κάνει ό,τι μπορεί για την κοινωνική συνοχή και την αναζωογόνηση της πόλης» διαβεβαίωσε ο κ. Καμινης προσθέτοντας ότι σε αυτό το πλαίσιο είναι θετικό «να δημιουργηθούν κέντρα υποδοχής και φιλοξενίας».

Ανέφερε ακόμη ότι ο δήμος Αθηναίων συγκατατίθεται στη δημιουργία κέντρου εντός των ορίων του, επιδιώκοντας να δώσει το παράδειγμα, με την προσδοκία να το ακολουθήσουν και άλλοι δήμοι.

Από την πλευρά του, ο κ. Δένδιας επισήμανε ότι η δημιουργία κέντρων είναι απαραίτητη, προκειμένου να σταματήσουν οι μεταναστευτικές ροές προς τα σύνορα και σημείωσε πως θα εφαρμοστεί το σχέδιο που υπάρχει από το 2010 και έχει υποβληθεί στην ΕΕ.

Στο σχέδιο του 2010, προβλέπεται η δημιουργία κέντρων υποδοχής στα σύνορα, κέντρων για αιτούντες άσυλο και όσους χρήζουν ανθρωπιστικής στήριξης και κέντρων κράτησης για όσους προορίζονται για απέλαση. Επίσης, προβλέπεται η λειτουργία ανεξάρτητης Υπηρεσίας Πολιτικού Ασύλου, η στελέχωση της οποίας εκκρεμεί, από το 2011, οπότε θεσμοθετήθηκε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook