Ένα εκατομμύριο δολάρια δώρισε ο ηθοποιός Μόργκαν Φρίμαν σε μία από τις οργανώσεις που υποστηρίζουν την εκστρατεία για την επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα. Προστέθηκε έτσι στον κατάλογο των διασημοτήτων που  υποστηρίζουν οικονομικά τον πρόεδρο των ΗΠΑ για τις επερχόμενες εκλογές.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα πραγματοποίησε μια εξαιρετική δουλειά σε ιστορικά δύσκολες συνθήκες», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο τιμημένος με Όσκαρ ηθοποιός, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, τον Σταν Ρόζενφελντ.

«Έβαλε ένα τέλος στον πόλεμο στο Ιράκ, θέσπισε νόμους για τη μεταρρύθμιση της Ουόλ Στριτ, έσωσε τη βιομηχανία του αυτοκινήτου και προστάτευσε το δικαίωμα όλων των Αμερικανών στην υγεία», συνεχίζει ο Μόργκαν Φρίμαν, ο οποίος έκανε τη δωρεά του στην οργάνωση Priorities USA Action που υποστηρίζει τον Μπαράκ Ομπάμα.

«Έκανε το έθνος μας να φανεί πιο ανεκτικό και τοποθέτησε δύο έμπειρες γυναίκες στο Ανώτατο Δικαστήριο» (την Σόνια Σοτομαγιόρ και την Έλενα Κέιγκαν), προσθέτει ο ηθοποιός.

Ο Μπιλ Μπάρτον, ο οποίος είναι επικεφαλής της Priorities USA Action, ευχαρίστησε μέσω του Twitter τον Μόργκαν Φρίμαν για τη «γενναιοδωρία» του.

Άλλες προσωπικότητες του κόσμου του θεάματος που έχουν ήδη κάνει σημαντικές δωρεές στην Priorities USA Action: ο επικεφαλής της Dreamworks Animation Τζέφρι Κάτσενμπεργκ έδωσε πέρυσι δύο εκατομμύρια δολάρια και ο σκηνοθέτης Στίβεν Σπίλμπεργκ συνέβαλε από την πλευρά του με 100.000 δολάρια, σύμφωνα με αμερικανική ιστοσελίδα που επικαλείται το ΑΜΠΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook