Το ενδιαφέρον Ινδών επιχειρηματιών για ανάπτυξη υποδομών σε ελληνικά λιμάνια, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία που αναπτύσσονται υποδομές, περιελάμβανε μεταξύ άλλων η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης με τον πρέσβη της Ινδίας Topden Tsewang.

Σύμφωνα με το Έθνος, το ενδιαφέρον Ινδών επιχειρηματιών για ανάπτυξη υποδομών σε ελληνικά λιμάνια, απευθύνοντας παράλληλα πρόσκληση στις ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες να δραστηριοποιηθούν στην Ινδία που αναπτύσσονται υποδομές, περιελάμβανε μεταξύ άλλων η ατζέντα των θεμάτων που συζήτησαν χθες ο υπουργός Ανάπτυξης και Υποδομών Κωστής Χατζηδάκης με τον πρέσβη της Ινδίας Topden Tsewang.

Ο Έλληνας υπουργός και ο Ινδός πρέσβης, στη συνάντησή τους χθες το πρωί, συζήτησαν ενδελεχώς τις προοπτικές της ελληνο-ινδικής συνεργασίας στον τομέα του εμπορίου και της διαχείρισης αποβλήτων, δίνοντας όμως μεγάλη έμφαση στο τομέα των κατασκευών.

Όπως επεσήμανε ο κ. Tsewang, στην Ινδία αναπτύσσονται υποδομές και υπάρχουν ευκαιρίες για τις ελληνικές κατασκευαστικές επιχειρήσεις, ενώ αντίστοιχα ινδικές εταιρείες μπορούν να δραστηριοποιηθούν στην ελληνική αγορά. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον επέδειξε για την αξιοποίηση ελληνικής τεχνογνωσίας και ευρεσιτεχνιών που έχουν αναπτυχθεί από Ελληνες επιστήμονες στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων, που επίσης αναπτύσσεται στην Ινδία.

 

zougla.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook