Να ηρεμήσει τους απαισιόδοξους -κυρίως στη Γερμανία- αλλά και να συγκρατήσει τους υπεραισιόδοξους σχετικά με τις αφίξεις στην Ελλάδα αυτό το καλοκαίρι επιχείρησε να πετύχει ο Υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters στο περιθώριο της έκθεσης ΙΤΒ στο Βερολίνο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε \”εύχομαι να έχουμε μεγάλους αριθμούς στις αφίξεις, όμως πιστεύω ότι όποιος διακατέχεται από υπερβολικό ενθουσιασμό μπορεί εύκολα να απογοητευθεί. Ας βεβαιωθούμε πρώτα ότι γίνεται η δουλειά που πρέπει να γίνει για τα χρόνια που έρχονται.\”

Ο υπουργός χαρακτήρισε βραχυπρόθεσμη πολιτική τη μείωση του ΦΠΑ για τα καταλύμματα στο 6,5% και την τάση συγκράτησης των τιμών στον ευρύτερο τουριστικό τομέα και τόνισε ότι \”αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα ισχυρότερο τουριστικό προϊόν. Οι στόχοι που θέτουμε ξεπερνούν το 2011. Είναι μια συνεχής διαδικασία αλλαγής\” επισήμανε.

Παρατήρησε, τέλος, πως η Ελλάδα μπορεί να προσφέρει περισσότερα από το παραδοσιακό μοντέλο \”θάλασσα και ήλιος\” και ότι μπορεί να δώσει έμφαση στην ανάπτυξη των αστικών κέντρων της ηπειρωτικής Ελλάδας, των εμπειριών που αυτή προσφέρει και της γαστρονομίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook