Αντίστροφη μέτρηση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, καθώς η φλόγα βρίσκεται ήδη εντός της πρωτεύουσας της Βρετανίας. Η λαμπαδηδρομία θα περάσει από τις 33 τοπικούς δήμους και θα σταματήσει στις 27 Ιουλίου στο στάδιο για την τελετή έναρξης των Αγώνων.

Η υποδοχή της φλόγας στην πρωτεύουσα έγινε χθες με τον πλέον εντυπωσιακό τρόπο, καθώς κατέβηκε από ένα ελικόπτερο μαζί με έναν πεζοναύτη και διανυκτέρευσε στον Πύργο του Λονδίνου.

Ο πεζοναύτης, Μάρτιν Γουίλιαμ αφιέρωσε τη «βουτιά» του αγκαλιά με τη φλόγα στην οικογένεια του φίλου του Στίβεν Φέλοους που σκοτώθηκε κατά τη διάρκειας της θητείας του στο Αφγανιστάν.«Η θέα από το ελικόπτερο ήταν τέλεια. Πήγα προς την πόρτα και ήταν ώρα να ξεκινήσω» είπε ο πεζοναύτης που περιέγραψε την εμπειρία ως μεγάλη τιμή για τον ίδιο.Φυσικά από την λαμπαδηδρομία δεν έλειψαν και τα ευτράπελα μπροστά στα πλήθη που ζητωκραύγαζαν την άφιξη της φλόγας.

Έτσι χθες ένας 17χρονος προσπάθησε να αρπάξει την φλόγα την ώρα που την μετέφερε η Άννα Σκόρα.

Ο νεαρός φώναξε στα αραβικά «Ο Θεός είναι μεγάλος» και όρμησε να πάρει τον πυρσό. Στη συνέχεια αφού πάλεψε με την Άννα Σκόρα συνελήφθη από τους αστυνομικούς, που βρίσκονταν αμήχανοι δίπλα της.

Ένας αστυνομικός την οδήγησε στην αντίθετη πλευρά του δρόμου και εκείνη κατάφερε να μην ρίξει την φλόγα.

real.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook