Διευκρινίσεις για την Ελλάδα παρείχε πριν λίγο το ΔΝΤ. Έχοντας λάβει μια σειρά από ερωτήματα που σχετίζονται με το δημοσίευμα του Spiegel ότι το Ταμείο δεν επιθυμεί να βοηθήσει περαιτέρω την Ελλάδα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ ξεκαθάρισε τα εξής: «Το Ταμείο στηρίζει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των οικονομικών δυσχερειών της».

Ο ίδιος εκπρόσωπος υπενθύμισε ότι ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ θα βρεθεί στην Αθήνα από την Τρίτη μαζί με τους εκπροσώπους της Κομισιόν και της ΕΚΤ για να εξετάσουν «πώς θα επανέλθει το οικονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, το οποίο υποστηρίζεται από την οικονομική βοήθεια του ΔΝΤ, και πάλι σε τροχιά».

Νωρίτερα ο εκπρόσωπος της Κομισιόν είχε αποφύγει να σχολιάσει το δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, λέγοντας ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο Ευρώ.

Ο εκπρόσωπος της Κομισιόν αναφέρθηκε και στις καθυστερήσεις που διαπιστώνονται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα, λόγω των διπλών εκλογών, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση έχει επίγνωση ότι θα πρέπει να καλυφθούν οι καθυστερήσεις με συγκεκριμένες δράσεις.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook