«Το 2013 θα τα αλλάξω όλα» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης στην Βουλή αναφορικά με την προωθούμενη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης και κυρίως για την φορολόγηση των ακινήτων.

Ειδικότερα, ο αρμόδιος για θέματα φορολογίας υφυπουργός, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Κουρουμπλή για την φορολόγηση ακινήτων, είπε  ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα με «κοινωνική ευαισθησία» και συμπλήρωσε πως « Είναι απόφαση να προχωρήσουμε το 2013 σε έναν πιο δίκαιο τρόπο φορολόγησης των ακινήτων, υπάρχουν αδικίες όντως… Το ξέρω και θα το κάνω πράξη. Το 2013 θα τα αλλάξω όλα».

Επιπροσθέτως, κ. Μαυραγάνης εξήγησε ότι  «στο πλαίσιο των προσπαθειών για δημοσιονομική εξυγίανση της χώρας με κριτήριο την αναλογικότητα και την δυνατότητα ταχείας είσπραξης, θεσπίστηκε το ειδικό τέλος (σ.σ. μέσω τιμολογίου της ΔΕΗ)» και πρόσθεσε ότι «πρέπει να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή, απλά χρειάζομαι λίγο χρόνο και ο θεός χρειάστηκε 7 ημέρες για να φτιάξει τον κόσμο». Για το ίδιο θέμα ρώτησε και ο βουλευτής Ηρακλείου με το ΠΑΣΟΚ Βασίλης Κεγκέρογλου σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι  «το Ειδικό Τέλος είναι δυσανάλογο με την φοροδοτική ικανότητα ασθενέστερων στρωμάτων» με αποτέλεσμα  ο κ. Μαυραγάνης να απαντήσει ότι «η κυβέρνηση εξετάζει διάφορους τρόπους αντιμετώπισης. Οταν θα υπάρχει κάτι προς ανακοίνωση, η  κυβέρνηση θα το ανακοινώσει».

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook