Την εκτίμηση ότι η τρόικα καταφτάνει στη χώρα μας για να επιβλέψει τους όρους εφαρμογής του πακέτου μέτρων των 11 δισ., που υποτίθεται ότι θα επαναδιαπραγματευόταν η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη κάνει ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Π. Σκουρλέτης, με αφορμή την άφιξη της Τρόικας στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με τη στάση της ενθάρρυνε την Τρόικα , καθώς αγνόησε το καταδικαστικό μήνυμα των τελευταίων εκλογών απέναντι στην πολιτική του Μνημονίου με συνέπεια, οι δανειστές μας να εκβιάζουν και να αξιώνουν νέα επιπλέον μέτρα 5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Σκουρλέτης εκτιμά ότι συνιστά απόλυτο παραλογισμό η συνέχιση και η σκλήρυνση της μνημονιακής πολιτικής, καθώς και η λήψη νέων μέτρων, σε μια κατεστραμμένη οικονομία και προβλέπει ότι η κατάληξη αυτής της πολιτικής είναι προδιαγεγραμμένη, οδηγεί στον πλήρη εκτροχιασμό και στην έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ.

Για την αντιμετώπιση της κρίσης ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει την πρόταση του Α. Τσίπρα για την πραγματοποίηση έκτακτης Συνόδου Κορυφής της ΕΕ για να τεθεί το θέμα του παγώματος στην αποπληρωμή του ελληνικού χρέους καθώς και ο επανασχεδιασμός της ευρωπαϊκής πολιτικής απέναντι στην κρίση. 

 

protothema.gr