Σάλο προκάλεσε το σχόλιο που ανέβασε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter η πρωταθλήτρια του τριπλούν και μέλος της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου Βούλα Παπαχρήστου και το οποίο ανέφερε:

«Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα, τουλάχιστον τα κουνούπια του Δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό».

Μετά τις αντιδράσεις, η Β.Παπαχρήστου ζήτησε συγγνώμη «για το ατυχές και κακόγουστο αστείο» και ανέφερε ότι δεν θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν σεβόταν απόλυτα τις αξίες τους.

Το σχόλιο που ανέβασε δύο 24ωρα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων προκάλεσε αντιδράσεις από φιλάθλους που παρακολουθούν το λογαριασμό της στο συγκεκριμένο μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Μερικές από τις (πιο ήπιες) απαντήσεις ήταν:
«Αν είναι σοβαρή η Ελληνική Ολυμπιακή Ομάδα, θα πρέπει να σας βάλουν στο πρώτο αεροπλάνο και να σας στείλουν πίσω».

«Ξενοφοβικά σχόλια από αθλήτρια της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς είναι απαράδεκτα. Μας ντροπιάζεις».

«Κυρία Παπαχρήστου προσοχή τη σβάστικα. Κόβει».

Αντιδράσεις κομμάτων

Η ΔΗΜΑΡ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνει: «Ρατσιστικό χιούμορ και \’αστειάκια\’ που αφορούν ανθρώπινες ζωές δεν είναι ανεκτά από την ελληνική κοινωνία, δεν μπορούν να ευδοκιμούν στον ελληνικό αθλητισμό».

Η ΔΗΜΑΡ ζητά από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή «να ανακαλέσει τώρα την κυρία Βούλα Παπαχρήστου από τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

«Βλέποντας από την τηλεόραση τους Ολυμπιακούς Αγώνες ας κάνει όσα άθλια \”αστεία\” θέλει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Σίγουρα, όμως, δεν μπορεί να εκπροσωπεί την Ελλάδα στο Λονδίνο», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τα γεγονότα, το ΠΑΣΟΚ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει: «Ζητήματα που αφορούν την ανθρώπινη υπόσταση δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με ελαφρότητα από κανέναν και ειδικά από μέλη της αθλητικής κοινότητας, τα οποία αποτελούν σύμβολα για νέους ανθρώπους.

»Σε κάθε περίπτωση πάντως, ελπίζουμε, έστω και καθυστερημένα, η κυρία Παπαχρήστου να κατάλαβε το λάθος της και η δημόσια συγγνώμη της να είναι πραγματικά ειλικρινής».
Η αντίδραση της Β.Παπαχρήστου

Αρχικά, η πρωταθλήτρια του τριπλούν διέγραψε το συγκεκριμένο σχόλιο από τον λογαριασμό της και στη συνέχεια μέσω Facebook και Twitter απάντησε: «Όλα αυτά που συνέβησαν δεν με εκφράζουν. Είμαι αθλήτρια τίποτε άλλο!! Δεν συνηθίζω να προσβάλω ποτε κανέναν… δεν είμαι αυτής της ιδεολογίας! Ζητώ συγνώμη αν άθελα μου προσέβαλα ανθρώπους! Δεν εχω καμία ανάμιξη με τα πολιτικά!!! Είμαι αθλήτρια και μονο!»

Πάντως, η Β.Παπαχρήστου έχει αναπαράγει στο λογαριασμό της στο Τwitter διάφορα σχόλια της Χρυσής Αυγής και του βουλευτή του κόμματος Ηλία Κασιδιάρη, που παραμένουν ενεργά.

Μετά το σάλο που δημιουργήθηκε, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση με την οποία ζητά συγγνώμη για το «ατυχές και κακόγουστο αστείο» και αναφέρει ότι δεν θα συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες αν δεν σεβόταν απόλυτα τις αξίες τους.

Η επίσημη ανακοίνωσή της έχει ως εξής:

«Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών.

»Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

Και ο αποκλεισμός…

Με απόφαση του αρχηγείου της ελληνικής αποστολής στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τέθηκε εκτός Ολυμπιακής Ομάδος.

Κοινή γραμμή με την ΕΟΕ χάραξε και η διοίκηση του ΣΕΓΑΣ όσον αφορά την περίπτωση της Βούλας Παπαχρήστου. Η ομοσπονδία στίβου καταδικάζει το ρατσιστικό της σχόλιο στο Τwitter και συντάσσεται με την απόφαση της ελληνικής ολυμπιακής επιτροπής να αποκλείσει την αθλήτρια από τους αγώνες του Λονδίνου.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook