Την αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης ετοιμάζεται να ζητήσει για δεύτερη φορά η Βίκυ Σταμάτη, επικαλούμενη λόγους υγείας αλλά και το γεγονός ότι είναι μητέρα ενός ανήλικου παιδιού.

Η αίτηση για αποφυλάκιση υπό όρους της συζύγου του Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να κατατεθεί μέσα στην επόμενη εβδομάδα και ενώ βρίσκεται σε εκκρεμότητα το αίτημα που έχει υποβάλλει για τη διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Επί του αιτήματος αυτού αναμένεται η απόφαση του αρμόδιου δικαστικού συμβουλίου. Πάντως, το πρώτο αίτημα που είχε υποβάλλει για διενέργεια πραγματογνωμοσύνης είχε απορριφθεί.

Συμπληρωματική απολογία ζητεί ο Οικονομίδης

Την ίδια ώρα, να καταθέσει συμπληρωματικά εντός της επόμενης εβδομάδας προκειμένου να υπερασπιστεί – όπως λέει -τον εαυτό του και να αποδείξει ότι το κατηγορητήριο σε βάρος του είναι αβάσιμο, ζητεί με σχετική αίτησή του προς τον ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, ο διευθύνων σύμβουλος της κατασκευαστικής εταιρείας «Arcon» Αστέριος Οικονομίδης. Ο κατηγορούμενος είχε κριθεί προφυλακιστέος τον περασμένο Απρίλιο για το σκάνδαλο του μαύρου πολιτικού χρήματος, με φερόμενο ως «πρωταγωνιστή» τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Στην αίτησή του για συμπληρωματική απολογία ο Α. Οικονομίδης αναφέρει πως βρίσκετε ήδη στον τέταρτο μήνα της προσωρινής του κράτησης χωρίς να έχει κατ\’ ουσίαν απολογηθεί. Και αυτό, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει «καθιστά εξαιρετικά δυσμενή τη θέση μου ως κατηγορούμενου – προσωρινά κρατούμενου, αφού εν κατακλείδι στερούμαι και στην ουσία του δικαιώματος να ζητήσω την αντικατάσταση της προσωρινής μου κράτησης αφού δεν θα υπάρχουν στη δικογραφία τα στοιχεία εκείνα που θα παρείχα και θα οδηγούσαν στην αντικατάσταση της με περιοριστικούς όρους».

Τέλος, επαναλαμβάνει ότι το ένταλμα που εκδόθηκε για τη σύλληψή του, τον περασμένο Απρίλιο, «ήταν σαφέστατα καταχρηστική και υπερβολική πράξη» καθώς ο ίδιος – όπως υποστηρίζει – ήταν πάντοτε στη διάθεση των αρχών, ακόμη και χωρίς έγγραφη πρόσκλησή τους.

Μήνυση στον Ζήγρα καταθέτει ο Ντ. Μιχαηλίδης

Εντωμεταξύ, μήνυση και αγωγή σε βάρος του Νικόλαου Ζήγρα, εξάδελφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, καταθέτει στην ελληνική δικαιοσύνη ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνος Μιχαηλίδης. Ο πρώην υπουργός στρέφεται κατά του προφυλακισμένου Ν. Ζήγρα με αφορμή τα όσα εκείνος υποστήριξε στη συμπληρωματική απολογία που κατέθεσε στον ανακριτή πριν από περίπου μια εβδομάδα. Σύμφωνα με την απολογία του Ν. Ζήγρα ο Ντ. Μιχαηλίδης είχε καθοριστικό ρόλο στην υπόθεση και ήταν το πρόσωπό εκείνο που μετέφερε μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα. Τα χρήματα είχαν, κατά τον Ν. Ζήγρα, αποδέκτη τον Α. Τσοχατζόπουλο και τον άλλοτε στενό του συνεργάτη Ι. Σμπώκο

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook