Θετική στη χρήση αναβολικών βρέθηκε η αθλήτρια Ειρήνη Κοκκιναρίου σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Zaman, είδηση που έχει προκαλέσει σάλο στην Τουρκία, καθώς θετικοί στον έλεγχο βρέθηκαν και άλλοι οκτώ αθλητές, μεταξύ των οποίων και η Τουρκάλα  Meryem Erdoğan.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου (IAAF) ανακοίνωσε την Τετάρτη εννέα ονόματα αθλητών και αθλητριών που βρέθηκαν θετικοί σε έλεγχο «εξελιγμένου ντόπινγκ».

Ανάμεσα τους και η Ελληνίδα πρωταθλήτρια των 3χλμ στιπλ Ειρήνη Κοκκιναρίου, η οποία τον περασμένο Ιανουάριο στην πρώτη ενημέρωση που έγινε από την IAAF στον ΣΕΓΑΣ τιμωρήθηκε με δύο χρόνια αποκλεισμού.

Όπως όλα δείχνουν η πρωταθλήτρια των στιπλ δεν θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου μετά την κοινοποίηση της τιμωρίας της Ελληνίδας αθλήτριας από την παγκόσμια ομοσπονδία στίβου για ντόπινγκ.

Μεταξύ των εννέα βρίσκονται μεγάλα ονόματα του παγκόσμιου στίβου, όπως είναι η «χάλκινη» Ολυμπιονίκης των 1.500μ, η Ουκρανή Νατάλιγια Τομπίας και ο Μαροκινός μαραθωνοδρόμος Αμπντεραχίμ Γκούμρι.

Ντοπαρισμένοι πιάστηκαν και ο Τούρκος δρομέας, Μεριέμ Ερντογάν, οι Ρωσίδες δρομείς μεγάλων αποστάσεων, οι Κλιούκα, Γιουλαμάνοβα και Ζινούροβα, όπως επίσης και η Βουλγάρα σπρίντερ, Ινα Εφτίμοβα.

Ειρήνη Κοκκιναρίου

Η 31χρονη αθλήτρια του Δρομέα Αμαρουσίου κατέχει το πανελλήνιο ρεκόρ στα 3.000μ στιπλ με 9.30.72 από τον Ιούλιο του 2008 στο ΟΑΚΑ. Πέρυσι ήταν 2η στο παγκόσμιο στρατιωτικό πρωτάθλημα και 5η στη σούπερ λίγκα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ομάδων, ενώ στο Παγκόσμιο της Νταεγού είχε αποκλειστεί στις προκριματικές σειρές.Τα δείγματα που έδωσαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που συμμετείχαν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Νταεγού επανεξετάστηκαν και εντοπίστηκαν εννιά θετικά δείγματα.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook