Ο Κώστας Μητσάκης, ένας ιδιαίτερα τολμηρός μοτοσυκλετιστής αποφάσισε να κάνει τον γύρο του κόσμου. Μία από τις προγραμματισμένες στάσεις του και ταυτόχρονα οάσεις στο δύσκολο ταξίδι ήταν και το ξενοδοχείο “Acropole”, στην πόλη Χαρτούμ της πρωτεύουσας του Σουδάν.

Σύμφωνα με τον μοτοσυκλετιστή, το Acropole είναι το παλαιότερο ξενοδοχείο στο Χαρτούμ και ξεκίνησε να λειτουργεί το 1952.

Ιδιοκτήτης του ήταν ο κεφαλλονίτης ναυτικός Παναγιώτης Παγουλάτος. Αρχικά διέθετε μόλις 10 δωμάτια, αλλά σύντομα επεκτάθηκε σε παρακείμενο κτίριο, αριθμώντας συνολικά 40 δωμάτια.

Μετά το θάνατο του κ. Παγουλάτου, την διεύθυνση ανέλαβαν τα 3 παιδιά του με την καθοδήγηση φυσικά, της μητέρας τους. Το ξενοδοχείο εξελίχθηκε τόσο που έγινε σταθμός για την τουριστική ζωή του Σουδάν.

Μάλιστα, την δεκαετία το 1980 ήταν η βάση για πολλές Μ.Κ.Ο. αφού ήταν το μοναδικό που διέθετε όλα τα μέσα επικοινωνίας όπως φαξ κτλ.

Δυστυχώς όμως, το 1988, μία τρομοκρατική επίθεση κατέστρεψε το κεντρικό κτήριο και προκάλεσε το θάνατο σε 7 ανθρώπους. Ωστόσο, η οικογένεια δούλεψε σκληρά και σε μικρό χρόνικό διάστημα το ξενοδοχείο άνοιξε και πάλι για το κοινό.

Υστερα από εξήντα χρόνια λειτουργείας το ξενοδοχείο Acropole αποτελεί τον πόλο έλξης δημοσιογράφων, διασημοτήτων, μελών του ΟΗΕ και άλλων υπηρεσιών.

Η ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα που έχει δημιουργήσει η οικογένεια, προκαλεί στον ταξιδιώτη μια άνεση που τον κάνει να αισθάνεται σαν το σπίτι του.

(greekreporter.gr)