Μια καινούρια… Παλιά Πόλη υποσχέθηκε ο Δήμαρχος Χανίων Μανόλης Σκουλάκης, θέλοντας να καταδείξει τα σημαντικά έργα που έχουν ενταχθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα, με την αρωγή, τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης.

Ο κ. Σκουλάκης μετά τη σημερινή του συνάντηση στα γραφεία της Περιφέρειας με τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για την πορεία ένταξης των έργων, που θ’ αλλάξουν την εικόνα της Παλιάς Πόλης των Χανίων σ’ ένα χρόνο. Παράλληλα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη συνεργασία και την άρτια λειτουργία των υπηρεσιών της Περιφέρειας, καθώς και της Αρχής Διαχείρισης του ΕΣΠΑ.

Σε πρώτο πλάνο στη σημερινή συνάντηση στην οποία συμμετείχαν επίσης η Μαρία Κασσωτάκη από την Αρχής Διαχείρισης του ΕΣΠΑ και ο αντιδήμαρχος Χανίων σε οικονομικά θέματα, κ. Πρωτοπαπαδάκης, βρέθηκε η αναπροσαρμογή και βελτίωση του προϋπολογισμού του έργου, που αποτελεί και το προσωπικό στοίχημα του Δημάρχου Χανίων.

Πρόκειται για το έργο της κατεδάφισης του παλιού νοσοκομείου Χανίων, της διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου και της κατασκευής Κέντρου Υγείας αστικού τύπου. Στη διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η αναπροσαρμογή του προϋπολογισμού, η οποία και θα επικυρωθεί τις επόμενες ημέρες.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης, χαρακτήρισε ιδιαίτερα γόνιμη τη συνάντηση και εξύμνησε τη συνεργασία της Περιφέρειας με τους μεγάλους Δήμους του νησιού.

«Εμείς έχουμε τη διάθεση για συνεργασία και συνέργεια με όλους τους Δήμους.

Τα Χανιά είναι έτοιμα σε πάρα πολλά θέματα και υποβάλλουν έγκαιρα τις προτάσεις τους στο ΕΣΠΑ. Υπάρχει καλή συνεργασία με το Δήμαρχο και τον αντιπεριφερειάρχη Απόστολο Βουλγαράκη, προκειμένου να εντάξουμε έργα των Χανίων σε αυτή την προγραμματική περίοδο, που θα δώσουν μια άλλη ποιότητα ζωής στους πολίτες της πόλης και της περιφερειακής ενότητας.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook