Η εφημερίδα \”The Australian\” αναφέρεται στην ίδρυση παραρτήματος της Χρυσής Αυγής στην Αυστραλία

Η εφημερίδα χαρακτηρίζει την Χρυσή Αυγή \”ακροδεξιό κόμμα που έχει κατηγορηθεί ότι υποκίνησε την έκρηξη επιθέσεων ξενοφοβικής βίας σε βάρος μεταναστών στην Ελλάδα\”.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι \”το συγκεκριμένο παράρτημα διαθέτει σελίδα στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Facebook, αριθμώντας περισσότερα από 2.500 μέλη\” και ότι \”προγραμματίζονται συναντήσεις για την ανταλλαγή απόψεων και την ενημέρωση της ομογένειας σχετικά με θέματα εθνικού ενδιαφέροντος\”.

Ακόμη σημειώνει το άρθρο ότι \”η παρουσία του εν λόγω παραρτήματος έχει προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις, τόσο της εβραϊκής όσο και της ελληνικής κοινότητας Αυστραλίας, όπως και του Συμβουλίου Αυστραλο-ισραηλινών και Εβραϊκών Υποθέσεων\”.

Τέλος, αναφέρονται δηλώσεις του αναπληρωτή εκδότη του παροικιακού εντύπου «Νέος Κόσμος» Κώστα Νικολόπουλου ότι \”Πρόκειται για μια μικρή ομάδα ατόμων του περιθωρίου, που προσπαθούν να \”ναρκώσουν\” την κοινότητα, ενώ ο υπουργός Πολυπολιτιστικών Υποθέσεων της Βικτόριας, Νίκος Κότσιρας, έκανε λόγο για \”παραπληροφορημένους και αδαείς ανθρώπους, για τους οποίους η αυστραλιανή κοινωνία δεν έχει καμία ανοχή\”.

newsbomb.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook