Έκκληση στα πολιτικά κόμματα να συμφωνήσουν σε ένα νέο εκλογικό νόμο ώστε να καθησυχαστεί η νευρικότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών, σχετικά με τη σταθερότητα της νέας κυβέρνησης μετά τις εκλογές του 2013, απηύθυνε ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.

Σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο TGCom24, ο Μάριο Μόντι εξήρε τα κόμματα τα οποία στηρίζουν την κυβέρνησή του, παρά τα επώδυνα, αντιλαϊκά μεταρρυθμιστικά μέτρα που λαμβάνει.

Κατά τον ίδιο, μια γρήγορη συμφωνία θα δώσει «ένα σημάδι προόδου από τον ιταλικό πολιτικό κόσμο στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διέψευσε τις εικασίες σχετικά με την πιθανότητα πρόωρων εκλογών και δήλωσε ότι η κυβέρνησή του προτίθεται να τερματίσει τη θητεία της, κάνοντας όσα περισσότερα μπορεί για την οικονομία και την κοινωνία.

«Ο στόχος δεν είναι να μείνω για μεγάλο χρονικό διάστημα, είναι να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να θέσω την οικονομία και την ιταλική κοινωνία στο δρόμο της ανάπτυξης» είπε.

Εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για τη δήλωση του Μάριο Ντράγκι ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, θα κάνει τα πάντα για να σώσει την Ευρωζώνη, λέγοντας ότι αυτό προσφέρει σημαντική διαβεβαίωση για τις χώρες που αγωνίζονται να εφαρμόσουν μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της απειλητικής αναταραχής στην αγορά.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook