Κλιμακώνεται η ένταση μεταξύ Αμμάν και Δαμασκού, μετά τα πυρά που αντάλλαξαν το πρωί της Παρασκευής ιορδανικές και συριακές δυνάμεις, στα σύνορα των δύο χωρών.

Σύμφωνα με πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας της Ιορδανίας, η ανταλλαγή πυρών σημειώθηκε στην περιοχή Ταλ αλ Σιαχάμπ όταν οι συριακές δυνάμεις έστρεψαν τα όπλα τους εναντίον μιας ομάδας περίπου 300 προσφύγων που προσπαθούσαν να διαφύγουν στην Ιορδανία.

Οι δυνάμεις της Ιορδανίας επέστρεψαν τους πυροβολισμούς και σύμφωνα με μαρτυρίες, για περίπου 10 λεπτά δόθηκε μάχη μεταξύ των δύο πλευρών. Το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια ανέφερε ότι δύο Ιορδανοί στρατιώτες τραυματίστηκαν.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Αμάν αρνήθηκε πάντως ότι υπήρξε «θερμό» επεισόδιο, τονίζοντας ότι οι συριακές δυνάμεις άνοιξαν πυρ κατά των προσφύγων, τραυματίζοντας αρκετά άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που υπέκυψε στα τραύματά του, κατά τη μεταφορά του στο νοσοκομείο.

Πρόκειται για την πρώτη μεγάλης κλίμακας σύγκρουση της Συρίας και της Ιορδανίας, μία μόλις εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Αμμάν, ότι έχει θέσει τις στρατιωτικές μονάδες στα σύνορα σε κατάσταση επιφυλακής.

 

protothema.gr