Στη γαλλική πρωτεύουσα θα βρεθεί την ερχόμενη Τρίτη 31 Ιουλίου ο πρωθυπουργός της Ιταλίας Μάριο Μόντι, προκειμένου να εξετάσει με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάσταση στην ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας επιμένει στην ανάγκη ταχείας και αυστηρής εφαρμογής των δεσμεύσεων της Συνόδου της ΕΕ της 29ης Ιουνίου, όταν και αποφασίστηκε η παροχή βοήθειας στην Ισπανία για το τραπεζικό της σύστημα.

Στη συνέχεια ο Μόντι θα μεταβεί στη Φινλανδία, μια χώρα που σκληραίνει διαρκώς τη στάση της στους κόλπους της Ευρωζώνης, σχετικά με τα πακέτα διάσωσης.

Η υπουργός Οικονομικών της Φινλανδίας Γιούτα Ουρπιλάινεν σε συνέντευξη που είχε παραχωρήσει στο Der Spiegel αναφέρθηκε στις εγγυήσεις που εξασφάλισε η Φινλανδία για την περίπτωση ελληνικής ή ισπανικής χρεοκοπίας.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου, εάν η Φινλανδία έχει πάρει ως ενέχυρο ελληνικά νησιά, η Ουρπιλάινεν είπε ότι πρόκειται για «ομόλογα χωρών με ρευστότητα, όπως η Γερμανία, αξίας 900 εκατ. ευρώ».

Παραδέχθηκε ότι οι Ευρωπαίοι ομόλογοί της δεν συμφωνούν με αυτή την πρακτική, ωστόσο διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση της δεν διέθετε άλλη επιλογή, καθώς η εξασφάλιση εγγυήσεων περιλαμβάνεται στο κυβερνητικό πρόγραμμα ως προϋπόθεση για τη συμμετοχή στον Eυρωπαϊκό Mηχανισμό Στήριξης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook