Θέματα ανάπτυξης, διασυνοριακής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Κύπρου και ειδικότερα αυτά που αφορούν την Περιφέρεια Κρήτης και την Κύπρο, συζητήθηκαν στην σημερινή συνάντηση που είχε στην Περιφέρεια ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης και ο γενικός διευθυντής στην γραμματεία προγραμματισμού της Κυπριακής Κυβέρνησης-γενικός γραμματέας του Υπουργικού Συμβουλίου, Γιώργος Γεωργίου.

Όπως είναι γνωστό το τρέχον εξάμηνο του 2012 την Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει αναλάβει η Κύπρος, και όπως ανέφερε ο Περιφερειάρχης Κρήτης «η συνεργασία μεταξύ των δυο περιοχών δεν περιορίζεται μόνο σε επίπεδο διασυνοριακό, αλλά Κρήτη και Κύπρος έχουν ενιαία θέση σε πάρα πολλά θέματα.

Πριν από ένα μήνα βρέθηκα στην Κύπρο για την υποστήριξη, μέσω της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ζητημάτων της Κρήτης.

Θεωρώ ότι η συνεργασία αυτή ιδιαίτερα στο τρέχον εξάμηνο θα αποβεί προς όφελος των δύο περιοχών».
Από την πλευρά του ο Κύπριος αξιωματούχος ανέφερε ότι Κρήτη και Κύπρος έχουν διευρυμένες δυνατότητες συνεργασίας σε πάρα πολλούς τομείς.

«Είναι γνωστές οι ιδιαίτερες σχέσεις της Κύπρου με την Κρήτη, σήμερα είχαμε την δυνατότητα να συζητήσουμε με τον Περιφερειάρχη διάφορα θέματα προκειμένου να υπάρξει συνεργασία και σε άλλους τομείς με στόχο να βγουν ωφελημένες και οι δύο περιοχές», ανέφερε ο κ. Γεωργίου.