Εδώ και 10 χρόνι ο Όμιλος Αντισφαίρισης Χανίων έχει κάνει θεσμό το τουρνουά τένις \”Λίλα Τσαλίκη-Παυλαντωνέα\”, στη μνήμη της ταμία του συλλόγου.
Όσον αφορά τη φετινή διοργάνωση η ενημέρωση του ΟΑΧ είναι η εξής:
Για 10 συνεχόμενη χρονιά ο Ο.Α.Χ. διοργάνωσε το τουρνουά τένις «Λίλα Τσαλίκη – Παυλαντωνέα» στην μνήμη της εκλιπούσης ταμίας του συλλόγου για μία ακόμα χρονιά με πολύ μεγάλη επιτυχία. Σ’ ένα θεσμό γιορτή κάθε καλοκαίρι για το σύλλογο συμμετείχαν και φέτος πολλοί παίκτες και παίκτριες όλων των ηλικιών και των επιπέδων, που έδωσαν απίστευτες μάχες μέσα στα γήπεδα για σχεδόν 3 εβδομάδες. 
Στους άνδρες η συμμετοχή έφτασε τους 40, στις γυναίκες πήραν μέρος 9 παίκτριες ενώ στα διπλά τα ζευγάρια ήταν 17. Όλοι οι συμμετέχοντες στα μονά τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες είχαν την ευκαιρία ανεξαρτήτως αποτελέσματος να παίξουν τουλάχιστον 3 παιχνίδια. 
Στην κατηγορία των ανδρών εφαρμόστηκε το σύστημα των πολλαπλών αποκλεισμών με τους ηττημένους 1ου γύρου από το βασικό ταμπλό – Roland Garros να μεταφέρονται στο Wimbledon και από εκεί οι χαμένοι επίσης 1ου γύρου να μεταφέρονται στο ταμπλό Us Open. Τέλος οι χαμένοι του 2ου γύρου από το ταμπλό Roland Garros μεταφέρθηκαν στο ταμπλό Australian. Έτσι όλοι είχαν την ευκαιρία να παίξουν κάποιο δύσκολο αγώνα στην αρχή και έπειτα να συνεχίσουν σε κάποιο ταμπλό με ισοδύναμους παίκτες. Νικητής στους άνδρες αναδείχθηκε ο Προκοπάκης Χάρης ο οποίος στον τελικό αντιμετώπισε τον Χατζηλία Σήφη σ’ ένα τελικό αντάξιο της φήμης του τουρνουά «Λίλα Τσαλίκη – Παυλαντωνέα». Το τελικό σκορ ήταν 6/4 6/4 και ο αγώνας κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρων των πολλών θεατών που παραβρέθηκαν στους τελικούς του τουρνουά. Την 3η θέση κατέλαβαν έχοντας πετύχει 3 σερί νίκες στο τουρνουά ο Λάζος Βασίλης που ηττήθηκε 3/6 3/6 από τον Χατζηλία και ο Καράκης Μιχάλης που αποκλείστηκε από τον Προκοπάκη με σκορ 0/6 0/6. 
Στο ταμπλό Australian νικητής ήταν ο Κατσικανδαράκης Σόλωνας ο οποίος αφού αποκλείστηκε στο 2ο γύρο του κυρίως ταμπλό πέτυχε 2 νίκες και στον τελικό επικράτησε του Μιουμπή Ζαμέλ, που επίσης είχε πετύχει 2 νίκες, με σκορ 4/2 4/2. Στο ταμπλό Wimbledon νικητής ήταν ο Κοτσώνης Γιάννης που αφού αποκλείστηκε στον 1ο γύρο του κυρίως ταμπλό στο ταμπλό Wimbledon πέτυχε 4! νίκες και κατάκτησε επάξια την 1η θέση χωρίς όμως να γίνει ο τελικός. Ο φιναλίστ αυτού του ταμπλό ήταν ο Κωνστανταράκης Αλέκος ο οποίος αφού πέτυχε 4 νίκες δυστυχώς δεν κατάφερε λόγω τραυματισμού να αγωνισθεί στον τελικό. Τέλος στο ταμπλό των χαμένων του 1ου γύρου τόσο στο βασικό ταμπλό όσο και στο Wimbledon νικητής ήταν ο Τζανάκης Μάνος όπου επικράτησε του φίλου του Καστρινάκη Αντώνη μετά από ένα συναρπαστικό αγώνα που κράτησε 2 ώρες με σκορ 1/4  5/4(6) 10-8. 
Στις γυναίκες νικήτρια αναδείχθηκε η Αλεξάκη Κάθυ η οποία πέτυχε 6 συνεχόμενες άνετες νίκες επικρατώντας μάλιστα στον τελικό της αθλήτριας του συλλόγου Τζανάκη Ισμήνης η οποία είχε και αυτή πετύχει 4 νίκες, με σκορ 6/0 6/2. Στις γυναίκες το σύστημα ήταν διαφορετικό αφού λόγω μικρής συμμετοχής οι 9 παίκτριες χωρίστηκαν σε 2 ομίλους των 4άρων και των 5 παικτριών. Αφού έπαιξαν όλες με όλες την 1η θέση στον Α όμιλο πήρε η Τζανάκη Ισμήνη και την 2η η Μαθιουλάκη Μαριέττα ενώ στον Β όμιλο την 1η θέση πήρε η Αλεξάκη Κάθυ και την 2η η Ζωηρού Ελένη. Οι 4 παίκτριες διασταυρώθηκαν χιαστί, με τις Αλεξάκη και Τζανάκη να επικρατούν εύκολα των Μαθιουλάκη και Ζωηρού που πήραν την 3η θέση. 
Τέλος στα διπλά έγιναν συναρπαστικές μονομαχίες με τελικούς νικητές τον Καλογεράκη Μάνο και τον Δρυμαλίτη Γιώργο που στον τελικό έπαιξαν κόντρα στους Τσουρβελούδη Νίκο και Αλεξάκη Κάθυ και αν και βρέθηκαν οι αντίπαλοι τους 3 φορές στο match point, κατάφεραν να γυρίσουν το παιχνίδι και να νικήσουν με σκορ 3/6 6/4 14-12. Την 3η θέση πήραν οι Χατζηλίας Βασίλης και Χατζηλίας Σήφης που ηττήθηκαν σ’ ένα επίσης συναρπαστικό ημιτελικό από τους Τσουρβελούδη / Αλεξάκη και οι Καράκης Μιχάλης και Σχοινοπλοκάκης Δημήτρης που έχασαν δύσκολα με 7/6 7/5 από τους Καλογεράκη / Δρυμαλίτη.
Η ημέρα των τελικών επεφύλασσε εκπλήξεις στους βραβευόμενους καθώς οι διοργανωτές είχαν σχεδιάσει μια φαντασμαγορική απονομή μέσα από καπνούς, φωτορυθμικά και δυνατή μουσική. Η αδερφή της εκλιπούσης κ. Παυλαντωνέα Ρούλα που είναι και η βασική χορηγός του τουρνουά, έκανε την απονομή των νικητών στους άνδρες και μίλησε φανερά συγκινημένη για την προσπάθεια που γίνεται στον Ο.Α.Χ. για να κρατηθεί ζωντανή η μνήμη της Λίλας. Στην συνέχεια η κ. Ζολινδάκη Αγγελική, αντιπρόεδρος του συλλόγου αφού έκανε απονομή σε νικητές ευχαρίστησε θερμά την κ. Παυλαντωνέα, θυμήθηκε την προσφορά της Λίλας και έδωσε συγχαρητήρια στους προπονητές του συλλόγου για την άψογη διοργάνωση.
Στην συνέχεια έγινε κλήρωση με δώρα από την εταιρία Wilson αξίας 300 €, το κατάστημα Gant και το κατάστημα Gloss exclusive που χάρισε ένα κόσμημα D & G αξίας 170 €. Τέλος υπήρξε μπουφές με πλούσια εδέσματα και άφθονο κρασί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook