Ένας Ισραηλινός αυτοπυρπολήθηκε σε ψυχιατρική κλινική κοντά στην παραθαλάσσια ισραηλινή πόλη Νετάνια, μετέδωσαν σήμερα τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ανατολικά του Τελ Αβίβ στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας με εγκαύματα δευτέρου και τρίτου βαθμού.

Αυτό είναι το τρίτο περιστατικό αυτό τον μήνα που Ισραηλινός αυτοπυρπολείται, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές αν αυτή η περίπτωση συνδέεται με τις ευρείες κοινωνικο-οικονομικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας στη χώρα, όπως συνέβη με τα δύο άλλα περιστατικά.

Στις 14 Ιουλίου, ο 57χρονος Μοσέ Σίλμαν αυτοπυρπολήθηκε στο Τελ Αβίβ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μέτρα λιτότητας και την οικονομική κρίση. Υπέκυψε στα τραύματά του την περασμένη Παρασκευή.

Την περασμένη Κυριακή, ο Ακίβα Μαφάι, ένας βετεράνος του Ισραηλινού στρατού καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, έβαλε φωτιά στα ρούχα του σε μια στάση λεωφορείου στο Γεχούντ, στα περίχωρα του Τελ Αβίβ, με αφορμή μια διαφωνία του με τις αρχές για τη χορήγηση οικονομικής βοήθειας. Νοσηλεύεται με βαριά εγκαύματα.

Δύο ακόμη Ισραηλινοί επιχείρησαν να αυτοπυρποληθούν την Δευτέρα, αλλά σε αμφότερες τις περιπτώσεις επενέβη η αστυνομία και υπάλληλοι του δήμου και τους απέτρεψαν.

in.gr από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook