Αβέβαιοι για το οικονομικό τους μέλλον εμφανίζονται στην πλειονότητά τους οι Ευρωπαίοι, καθώς επτά στους δέκα (ποσοστό 71%) θεωρούν ότι υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος πλέον να αντιμετωπίσουν οικονομικά προβλήματα λόγω της κρίσης, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενεργήθηκε για λογαριασμό της Credit Agricole Assurances.

Βάσει της δημοσκόπησης του ινστιτούτου Ipsos-Logica Business, μόνο το 17% πιστεύει ότι ο κίνδυνος είναι σήμερα μικρότερος σε σχέση με την προηγούμενη πενταετία.

Η δημοσκόπηση που δημοσιεύεται στη γαλλική εφημερίδα «Le Monde» αποκαλύπτει, επίσης, ότι σχεδόν ένας στους δύο (ποσοστό 56%) φοβάται ότι υπάρχει κίνδυνος να χάσει τη δουλειά του και μόνο το 20% αισθάνεται εργασιακή ασφάλεια.

Οι οικονομικές δυσκολίες έρχονται πρώτες, με ποσοστό 44%, στο ερώτημα ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των ερωτηθέντων και ακολουθούν οι ασθένειες (40%) και η ανεργία (39%).

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε στο διάστημα 2-5 Μαΐου, μέσω Διαδικτύου, σε δείγμα 7.245 ατόμων από τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Βρετανία, την Ελλάδα και την Πολωνία.

Στο ερώτημα αν οι δυσκολίες αποτελούν κίνητρο ή απειλή που πρέπει να την αποφύγουν, το 77% των Ελλήνων απάντησε ότι είναι κίνητρο, ενώ το 57% των Γερμανών και το 62% των Γάλλων θα προτιμούσαν να τις αποφύγουν.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ/Γαλλικό