Ο Βασίλης Τσολακίδης πήρε το εισιτήριο για τον τελικό του δίζυγου που θα γίνει στις 7 Αυγούστου, διεκδικώντας μια θέση στο βάθρο στην πρώτη του συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες.Ο ασημένιος παγκόσμιος πρωταθλητής έκανε ένα εντυπωσιακό πρόγραμμα και ολοκλήρωσε στην 7η θέση με βαθμολογία (15.466 8.966 εκτέλεση και 6.500 στο βαθμο δυσκολίας).

Ωστόσο ο Ιάπωνας Κόχει Ουτσιμούρα δε θα δώσει το «παρών» καθώς μόνο δύο γυμναστές από την ίδια χώρα μπορούν να συμμετάσχουν στον τελικό. Τη θέση του πήρε ο Ζανγκ Τσενγκλονγκ από την Κίνα, με αναπληρωματικό τον Γάλλο Σαμπό.Στο ίδιο αγώνισμα πήρε μέρος και ο Βλάσης Μάρας, ως ζέσταμα για το μονόζυγο, και βαθμολογήθηκε με 13.400.

Πρώτος είναι ο Ιάπωνας Γιουσούκε Τανάκα με 15.866, δεύτερος ο συνεπώνημος του Καζουχίτο με 15.725 και τρίτος ο Κινέζος Φενγκ με 15.633. Ο αθλητής του Αλέκου Ιωακειμίδη θα περιμένει να ολοκληρώσουν τις προσπάθειες τους όλοι οι αντίπαλοι του, για να μάθει αν θα βρίσκεται στον τελικό.

«Είχα άγχος πριν τον αγώνα. κάναμε το πρόγραμμα που θέλαμε και καταφέραμε να μπούμε στον τελικό.Τώρα στον τελικό θα προσπαθήσω να κάνω άλλο ένα πρόγραμμα και μέχρι εκεί. Είδαμε ότι είναι ένα κοινός αγώνας και απλά κάναμε σωστά τη δουλειά μας.

 Φυσικά και η οικογένειά μου είναι χαρούμενη. Η γυμανστική τα έχει αυτά. Για τον Βλάση ήταν η τρίτη Ολυμπιάδα, αλλά μπορούμε να δούμε και οτι οι 2 Ιάπωνες δεν προκρίθηκαν στον τελικό.» δήλωσε  ο Έλληνας γυμναστης!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook