Μαθήματα …εντατικά, θα παραδώσει η Τρόικα στην ελληνική κυβέρνηση για όλο το καλοκαίρι, η οποία δε θα φύγει από τη χώρα μας, όπως είχε ανακοινωθεί, αλλά θα παραμείνει στην Ελλάδα όσο περισσότερες ημέρες ή και εβδομάδες, ώστε να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο πακέτο μέτρων.

Συγκεκριμένα, την πρόθεση της Τρόικας να παραμείνει στην Ελλάδα όσο χρειαστεί προκειμένου να διαμορφωθεί ένα αξιόπιστο πακέτο, ανακοίνωσε στον υπουργό Οικονομικών, κ. Γιάννη Στουρνάρα,  ο εκπρόσωπος του κλιμακίου, κ.  Πολ Τόμσεν.

 Η σημαντική αυτή εξέλιξη – δεδομένου ότι σε παλιότερες επισκέψεις έφευγαν με την υποσημείωση «όταν είστε έτοιμοι μας το λέτε και ερχόμαστε» – σημειώθηκε την Παρασκευή το βράδυ σε δείπνο μεταξύ του υπουργού Οικονομικών και ενός εκ των τριών επικεφαλής της Τρόικας, έπειτα από αίτημα του κ. Τόμσεν.

 Όπως υποστηρίζουν πηγές του υπουργείου Οικονομικών, το κλίμα ήταν εξαιρετικά καλό και σηματοδοτεί μια αλλαγή στη μέχρι σήμερα «εχθρική» συμπεριφορά των εκπροσώπων των δανειστών μας, αφού ο κ. Τόμσεν δήλωσε στον κ. Στουρνάρα ότι «θέλουμε να βοηθήσουμε και θα μείνουμε όσο χρειαστεί μέχρι να έχετε ετοιμάσει το πακέτο». Τον διαβεβαίωσε μάλιστα, ότι το κλιμάκιο θα βοηθήσει στην κατεύθυνση αυτή, δηλαδή στο να εξειδικευτούν τα μέτρα και στη συνέχεια τα μέλη του θα αναχωρήσουν, για να συντάξουν την έκθεση που θα ανοίξει το δρόμο στην εκταμίευση της δόσης του δανείου.

 Υπενθυμίζεται ότι το αρχικό πρόγραμμα της Τρόικας ήταν οι εκπρόσωποι να αναχωρήσουν τέλος Ιουλίου και να επιστρέψουν τέλος Αυγούστου,  για να διαπιστώσουν την πρόοδο του πακέτου των 11,5 δισ. ευρώ, αλλά και την πορεία του φετινού προϋπολογισμού, χρονοδιάγραμμα που έφερνε ως αποτέλεσμα τη μεγάλη καθυστέρηση στην εκταμίευση της δόσης που εκκρεμεί.

 

protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook