Εκτός ημιτελικών στο Κανόε σλάλομ (C1) έμεινε ο Χρήστος Τσακμάκης, ο οποίος δεν κατάφερε να πιάσει τις προηγούμενες καλές εμφανίσεις του.

Ο Έλληνας αθλητής κατετάγη τελικά 15ος στα προκριματικά με 105,22 βαθμούς στη 2η κούρσα του, ενώ στην πρώτη τα πήγε ακόμη πιο άσχημα (165,79). Αντίθετα καλή εμφάνιση έκανε ο Έλληνας ομογενής Σιδέρης Τασιάδης που μετέχει με τη Γερμανία, προκρίθηκε ως τέταρτος και φλερτάρει με ένα μετάλλιο.

«Είμαι στενοχωρημένος γιατί στην πρώτη κούρσα έκανα πολλά σφάλματα, έχασα πολύτιμο χρόνο στην κόκκινη πόρτα, με αποτέλεσμα ο χρόνος μου να είναι πολύ κακός.

Στη 2η κούρσα προσπάθησα να είμαι στην 1η δωδεκάδα που περνούσε στα ημιτελικά, που ήταν και ο βασικός μου στόχος, αλλά είχα δύο κακά περάσματα σε ισάριθμες πόρτες με αποτέλεσμα εξαιτίας των ποινών που έλαβα, ο τελικός χρόνος 105,22 να με βγάλει εκτός ημιτελικών», δήλωσε μετά τον αγώνα του ο ΤσακμάκηςΚαι πρόσθεσε για τις δυσκολίες που συναντά ενόψει της προετοιμασίας του:

«Διαμένω κα προπονούμαι στο Αουσμπουργκ της Γερμανίας. Οικονομικά δεν υπάρχει στήριξη από την ομοσπονδία, που και αυτή όπως ξέρω δεν έχει χρήματα, ούτε κάποιο άλλο κίνητρο και προβληματίζομαι αν θα συνεχίσω ή όχι.

Δεν ξέρω αν συνεχίσω με τα ελληνικά χρώματα ή θα επιλέξω αργότερα μία άλλη χώρα, με προοπτική να αγωνιστώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook