Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες έξι δράσεις της Σακορράφειου Βιβλιοθήκης του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Περιβάλλοντος Μινώα Πεδιάδας, στα πλαίσια της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2012. 
Η συμμετοχή στις δράσεις αυτές ξεπέρασε κάθε προσδοκία, αφού το όριο των 15 συμμετοχών που είχε τεθεί, ξεπεράστηκε κατά πολύ εξαιτίας του ενδιαφέροντος για μάθηση και δημιουργικότητας των παιδιών. 
Οι δράσεις ξεκίνησαν την Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012 με τα «Μονοπάτια των βιβλίων». Τα παιδιά γνώρισαν τα καινούργια βιβλία της βιβλιοθήκης, παίζοντας το παιγνίδι με το ζάρι και τις κάρτες.
Τη Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012, τα παιδιά ξεκινώντας με το βιβλίο «Ο μικρός κάστορα και η ηχώ», με εμψυχώτρια την παιδαγωγό κ. Μπεχλιβάνου Ειρήνη, έφτασαν μέχρι τη Νύμφη Ηχώ της μυθολογίας. 
Την Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε η δράση: «Οι διαδρομές των ηρώων» : «Η Μαίρη Πινέζα». Τα παιδιά συγκεντρώθηκαν στο Κολυμβητήριο Αρκαλοχωρίου, όπου ακολούθησαν με ενθουσιασμό τη Μαίρη Πινέζα στα ταξίδια της στην Κρήτη, στο Βόλο, στη Σύρο, στο Παρίσι… και με τη φαντασία τους συνέχισαν και έδωσαν το δικό τους τέλος στην ιστορία της. 
Τη Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012, πραγματοποιήθηκε η 4η δράση της Σακορραφείου Δημοτικής Βιβλιοθήκης : «Οδύσσεια, η πολυμήχανη ιστορία». Με εμψυχώτρια τη νηπιαγωγό κ. Παρθένα Κριτσιλίδου, τα παιδιά αναβίωσαν τις περιπέτειες του Οδυσσέα στο δύσκολο ταξίδι του μέχρι την Ιθάκη, μέσα από τη θεατρική έκφραση.
Την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012, τα παιδιά, παρέα με τη νηπιαγωγό κ. Μπεχλιβάνου Ειρήνη, ακολούθησαν τους ήρωες του βιβλίου: «Η πριγκίπισσα, ο δράκος και ο ατρόμητος ιππότης» στην απίθανη περιπέτειά τους και δραματοποίησαν την ιστορία με το δικό τους μοναδικό τρόπο.
Την Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012 πραγματοποιήθηκε η δράση «Ο χρόνος που μας χωρίζει… ο χρόνος που μας ενώνει». Τα παιδιά, με εμψυχωτή τον ιστορικό ερευνητή-δάσκαλο κ. Καλογεράκη Γεώργιο άπλωσαν τη γραμμή του χρόνου στο χώρο με φωτογραφίες από το προσωπικό αρχείο του, με θέμα την ιστορία του Κάστρου του Καστελλίου. 
Στις παραπάνω δράσεις συνέβαλλαν με την ανιδιοτελή προσφορά τους και οι εθελοντές: Ασσαργιωτάκη Ειρήνη, Βουμβουλάκη Ειρήνη, Αργυρίου Πελαγία, Μαράκη Χρυσή, Αμαριωτάκη Καλλιόπη.
Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται και θα διαρκέσουν έως 31 Αυγούστου 2012. Την επόμενη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω δράσεις:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook