Η ρευστότητα στην αγορά ενέργειας και οι ιδιωτικοποιήσεις συζητήθηκαν στη συνάντηση της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τους εκπροσώπους της τρόικας τη Δευτέρα.

Η πολιτική και οι εκκρεμότητες στον τομέα της ενέργειας βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης της ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ με τους εκπροσώπους της τρόικας που πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν μεταξύ άλλων τα μέτρα για τη διασφάλιση της ρευστότητας στην αγορά ενέργειας που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των ημερών αλλά και οι προωθούμενες, σε συνεργασία με το ΤΑΙΠΕΔ, ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της ενέργειας.

Αναφορικά τέλος με τις προβλέψεις του μνημονίου για σταδιακή διασύνδεση των τιμολογίων του ρεύματος με τις τιμές χονδρικής, τονίστηκε ότι το θέμα εξετάζεται σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών.

Στο υπουργείο Δικαιοσύνης η τρόικα

Παράλληλα, τεχνικό μικτό κλιμάκιο της τρόικας συναντήθηκε τη Δευτέρα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης Ν.Κανελλόπουλο, εν όψει της συνάντησης της τρόικας με τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντ.Ρουπακιώτη το πρωί της Τρίτης.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης, αντικείμενο της συνάντησης ήταν η «παρακολούθηση της υλοποίησης των στρατηγικών στόχων του υπουργείου στο πλαίσιο και των μνημονιακών υποχρεώσεών του».

Στη συνάντηση τέθηκαν στο τραπέζι η πορεία των χιλιάδων εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων με αντικείμενο δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, καθώς και το ζήτημα της δημιουργίας ενός βελτιωμένου συστήματος συλλογής στατιστικών στοιχείων για τη Δικαιοσύνη.

in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook