Στο ενδεχόμενο πιθανό ρωσικό δάνειο προς την Κύπρο να μην είναι αρκετό για να καλύψει τις χρηματοδοτικές ανάγκες αναφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας από το Λονδίνο ο Κύπριος πρόεδρος Δ. Χριστόφιας.

Μιλώντας σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμή του η Εθνική Κυπριακή Ομοσπονδία της Βρετανίας, ο κ. Χριστόφιας ανέφερε ότι εάν δεν προέκυπτε το πρόβλημα των τραπεζών, δεν θα υπήρχε ανάγκη να μεταβεί η τρόικα στη Κύπρο ή να απευθυνθεί η χώρα στο μηχανισμό στήριξης.

«Δεν έχω την έγνοια του τραπεζικού κεφαλαίου, αλλά έχω την έγνοια του κόσμου που κατέθεσε τις οικονομίες του στις τράπεζες», είπε χαρακτηριστικά.

Συνέχισε, λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν θεωρεί ότι η τρόικα ήρθε στην Κύπρο για να επιβάλει τις όποιες δικές της λύσεις, «αλλά για να κάνουμε διάλογο, γιατί έχουμε και τα δικά μας επιχειρήματα».

«Δεν μπορεί να έλθουν κάποιοι από έξω και να μας πουν αυτή είναι η κατάσταση της οικονομίας σας. Ίσως έχουμε διαφορετική εκτίμηση για τη κατάσταση των οικονομικών στη Κύπρο και πώς να επιλύσουμε το πρόβλημα. Γι\’ αυτό τους κάλεσα να συνεχίσουμε το διάλογο μέχρι τον Σεπτέμβριο», είπε ο κ. Χριστόφιας.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook