Την ετήσια έκθεσή του για τη διαφθορά πρόκειται να δώσει στη δημοσιότητα σήμερα ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής. Ο Γενικός Επιθεωρητής μιλώντας στο protothema.gr δήλωσε πως λόγω οικονομικής κρίσης έχει παρατηρηθεί μείωση του φαινομένου. «Δεν είναι σοβαρά τα αδικήματα της διαφθοράς πλέον, δεν υπάρχουν λεφτά για μεγάλες παρανομίες, δεν υπάρχουν μεγάλα οικονομικά μεγέθη», είπε ο κ. Ρακιντζής.

Συγκεκριμένα η έκθεσή του περιγράφει μείωση του φαινομένου τόσο στην πολεοδομία, όσο και στην εφορία. Στον τομέα της υγείας παραμένει πάντως το πρόβλημα, αν και εκεί έχει μειωθεί σημαντικά. Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση όμως τα πράγματα έχουν βελτιωθεί λιγότερο, αφού εκεί παρατηρούνται ακόμα μικρές ή μεγαλύτερες παραβάσεις.

Ο κ. Ρακιντζής καταγγέλλει μέσω του protothema.gr το νόμο που ψηφίστηκε το Μάρτιο και του αφαιρεί αρμοδιότητες. «Δεν μας φοβούνται πια οι υπάλληλοι», τονίζει, «γιατί τα πειθαρχικά λειτουργούν με αιρετούς και υπαλλήλους».

Πάντως το συμπέρασμα που βγαίνει από το πόρισμά του είναι πως η διαφθορά σε ποσότητα είναι συνάρτηση της οικονομικής κατάστασης, αλλά επίσης υποχώρησε λόγω των ελέγχων και των ποινών που έχουν επιβληθεί σε υπαλλήλους Όλα αυτά είναι συνάρτηση της οικονομικής καταστάσεως

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook