Ένοπλη ληστεία σε κοσμηματοπωλείο που βρίσκεται μέσα σε ξενοδοχείο στην περιοχή του Ανισαρά, Χερσονήσου, σημειώθηκε αργά χθες το βράδυ, με τους θρασύτατους δράστες να αφαιρούν από τις βιτρίνες του καταστήματος χρυσά κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 10.30 το βράδυ. Τρεις κουκουλοφόροι κρατώντας καλάσνικωφ εισέβαλαν στο κατάστημα. Την ώρα εκείνη δεν υπήρχε κανένας πελάτης εντός τους κοσμηματοπωλείου, παρά μόνο ο υπάλληλος, τον οποίο αφού τον απείλησαν με τα όπλα, τον ακινητοποίησαν.

Με γρήγορες, μεθοδευμένες κινήσεις, που αποδεικνύουν ότι πρόκειται για επαγγελματίες στο είδος τους, άδειαζαν τις προσθήκες του καταστήματος τα πιο ακριβά κοσμήματα. Στην συνέχεια τράπηκαν σε φυγή σαν… κύριοι!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι τρεις ένοπλοι ληστές, που φορούσαν μάσκες για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους και ρούχα παραλλαγής επιβιβάστηκαν σε ένα τζιπ και τράπηκαν σε φυγή.

Λίγα λεπτά αργότερα, το όχημα που χρησιμοποίησαν οι αδίστακτοι δράστες για να ξεφύγουν την σύλληψη, βρέθηκε στην διασταύρωση Χερσονήσου-Καστελίου να καίγεται. Οι ληστές φαίνεται ότι έβαλαν φωτιά προκειμένου να εξαφανίσουν τα ίχνη τους, ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το όχημα ήταν κλεμμένο. Διερχόμενοι οδηγοί, σύμφωνα με πληροφορίες είδαν ένα ΙΧΕ αυροκίνητο, σκούρου χρώματος να φεύγει από το σημείο της φωτιάς, γεγονός που εξετέζουν οι αξιωματικοί της Χερσνήσου, καθώς οι δράστες διέφυγαν από την περιοχή με 2ο όχημα.

Η επέμβαση των αστυνομικών ήταν άμεση. Ωστόσο, κινητοποίηση της ΕΛΑΣ σε όλο τον νομό δεν επέφερε καρπούς. Αστυνομικοί κύκλοι δεν αποκλείουν το γεγονός ότι πίσω από την χθεσινή ληστεία να κρύβονται τα ίδια άτομα που πριν έναν μήνα περίπου είχαν αφαιρέσει από χρυσοχοείο της Χερσονήσου κοσμήματα μεγάλης αξίας ακινητοποιώντας τον υπάλληλο του καταστήματος και πάλι με καλάσνικωφ.

Μάλιστα φαίνεται ότι και στις δύο περιπτώσεις οι δράστες έδρασαν με κινηματογραφικό τρόπο, και με βάση ενός καλοστημένου σχεδίου, ενώ αποδείχθηκε ότι γνωρίζουν αρκετά καλά την περιοχή, αφού παρά την μεγάλη κινητοποίηση των αστυνομικών και τα μπλόκα που είχαν στηθεί σε όλο το εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, εκείνοι κατόρθωσαν να βρουν διόδους απόδρασης.

Ρένα Βουρεξάκη

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook