Με συντριπτική πλειοψηφία, ενεκρίθη σήμερα κατά τη διάρκεια συνέλευσης των μελών του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, το ψήφισμα με το οποίο καταδικάζεται η συνεχιζόμενη βία στη Συρία.

Το ψήφισμα είχε προταθεί από τη Σαουδική Αραβία εξ ονόματος των αραβικών χωρών και είχε τη στήριξη των ΗΠΑ και των ευρωπαϊκών χωρών, εγκρίθηκε με 133 ψήφους υπέρ, 12 κατά και 31 αποχές. Μεταξύ των χωρών που το καταψήφισαν ήταν η Ρωσία, η Κούβα, η Βενεζουέλα και η ίδια η Συρία.

Στο μη δεσμευτικό ψήφισμα καταδικάζονται οι ωμότητες στη Συρία, γίνεται έκκληση για πολιτική μετάβαση στη χώρα αλλά επικρίνεται και η αδυναμία που επέδειξε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για τον τερματισμό της κρίσης.

Ανήσυχη η Ρωσία

Την ανησυχία της εξέφρασε η Ρωσία για την «επικίνδυνη εξέλιξη» της κατάστασης στη Συρία, αναφέρει σήμερα σε ανακοίνωσή του το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών.

«Η Μόσχα ανησυχεί σοβαρά για την επικίνδυνη εξέλιξη της κατάστασης, τη συνεχιζόμενη βία και τις προκλήσεις που στοχεύουν στην αύξηση του εύρους της ωμότητας του εμφυλίου πολέμου» στη Συρία, αναφέρει το υπουργείο, υπογραμμίζοντας ότι «τα δεινά του άμαχου συριακού πληθυσμού συνεχίζουν να αυξάνονται».

Από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της συριακής κυβέρνησης Κάντρι Τζαμίλ που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη Μόσχα υποστήριξε ότι η αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ-\’Ασαντ από την εξουσία δεν θα έλυνε το πρόβλημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook