Μία ανάσα από την πρόκρισή της στον τελικό του επί κοντώ βρέθηκε η Στέλλα-Ηρώ Λεδάκη.
Η Χανιώτισσα αθλήτρια ισοφάρισε το ατομικό ρεκόρ της με άλμα στα 4.50μ. αλλά δεν κατάφερε να περάσει τα 4.55 με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός τελικού στην παρθενική της συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες. 
Εκτός έμειναν ακόμα η Κατερίνα Στεφανίδη (καλύτερο άλμα στα 4.25) και η Νικόλ Κυριακοπούλου (με την τρίτη προσπάθεια πέρασε τα 4.25).
Σε δηλώσεις της η Λεδάκη έριξε ευθύνες στην Πολιτεία και τόνισε ότι δανείστηκε το κοντάρι της Κυριακοπούλου για να αγωνιστεί, ενώ δεν είχε στο πλευρό της ξανά τον προπονητή της:
\”Πιστεύω ότι αναλογικά με ότι μας έχει παρασχεθεί από την Πολιτεία για να κάνουμε προετοιμασία τα πήγαμε πολύ καλά. Οι μόνες απολαβές που πήρα φέτος είναι 1500 ευρώ και δεν μπορούσα να κάνω πολλά πράγματα. Είμαι ικανοποιημένη με ότι κατάφερα αλλά με την προετοιμασία που έχω κάνει δεν μπορώ να δώσω το 100%.. Το δέος είναι μεγαλύτερο επειδή είναι Ολυμπιακοί Αγώνες, αλλά είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι, τα ίδια κοντάρια. Δεν θέλω να μειώσω φυσικά την σημασία των Ολυμπιακών, αλλά είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι και δεν αλλάζει αυτό. Είμαι ικανοποιημένη με ότι κατάφερα. Ευχαριστώ και την Νικόλ Κυριακοπούλου που μου δάνεισε το κοντάρι της, αλλά με ότι μας δίνει η Πολιτεία δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι παραπάνω. Δεν ήταν εδώ και ο προπονητής μου, για ακόμη μία φορά.\”

Λευτέρης Αντωνακάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook