Να ελεγχθεί άμεσα η βασιμότητα καταγγελιών περί ευνοιοκρατικής μεθόδευσης για την κατάταξη του γιου στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λιμενικού Σώματος ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ. Σε σχετική δήλωση ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας επισημαίνει πως αποτελεί μείζον σκάνδαλο εάν ευσταθούν οι καταγγελίες ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος κατατάσσεται ενώ είχε αποτύχει στις εξετάσεις και δεν συμπεριελήφθη καν στους επιλαχόντες.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου δεν υφίσταται τέτοιο ζήτημα και έχουν δοθεί όλες οι απαραίτητες διευκρινίσεις στον κ. Δρίτσα.

«Έγκυρες καταγγελίες αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη -ίσως και σήμερα- η ολοκλήρωση σκανδαλώδους ευνοιοκρατικής κατάταξης στη Σχολή Δοκίμων Σημαιοφόρων του Λ.Σ. -Ε.Α., του γιου στενού συνεργάτη του Πρωθυπουργού» αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Δρίτσας.

«Οι καταγγέλλοντες προσθέτουν ότι ο συγκεκριμένος υποψήφιος είχε αποτύχει στις εξετάσεις και δεν συμπεριελήφθη καν στους επιλαχόντες. Όμως, με αμφιβόλου νομιμότητας διαδικασίες ο αποτυχών... εκρίθη ως επιτυχών!» συμπληρώνει.

Ο υπεύθυνος του τομέα Ναυτιλίας του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει πως «εάν οι καταγγελίες ευσταθούν το σκάνδαλο είναι μέγα, γιατί προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια υποψηφίων σημαιοφόρων που... δεν έχουν μπάρμπα στην Κορώνη και συμμετείχαν στις εξετάσεις με την προσδοκία ότι θα κριθούν δίκαια».

Ο ίδιος καλεί τον πρωθυπουργό, τον υπουργό Ναυτιλίας και τον Αρχηγό του Λ.Σ. - Ε.Α. να ελέγξουν άμεσα τη βασιμότητα των καταγγελιών.

in.gr