Νέα μαζική επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό παράνομων μεταναστών βρίσκεται σε εξέλιξη στο Μοναστηράκι, την Πλατεία Βάθης, στην Ομόνοια, καθώς και στην πλατεία Λαυρίου, στο Πεδίον του Άρεως, στο πλαίσιο της ευρείας αστυνομικής επιχείρησης με τον κωδικό "Ξένιος Ζευς".

Ως "επίδειξη απανθρωπιάς και βαρβαρότητας της συγκυβέρνησης στα θύματα της μετανάστευσης" χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο κέντρο της Αθήνας επισημαίνοντας ότι, "όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις και η σημερινή, με το κυνήγι των μεταναστών προσπαθεί να κρύψει ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης εξαθλιωμένων μεταναστών προκειμένου να μην προχωρήσουν στο εσωτερικό της ΕΕ βάσει του Δουβλίνου 2".

"Το μεγάλο πρόβλημα της συσσώρευσης μεταναστών που διαρκώς θα οξύνεται, δεν αντιμετωπίζεται με την επίδειξη βαρβαρότητας στα θύματα" αναφέρει η ανακοίνωση προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση με αυτόν τον τρόπο "επιχειρεί να κρύψει τις μεγάλες ευθύνες σε ό,τι αφορά στην αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της διακίνησης μεταναστών".

Τέλος το ΚΚΕ τονίζει ότι πρέπει "να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όσους μετανάστες θέλουν να φύγουν από τη χώρα προς άλλες χώρες της ΕΕ", "να μη συμμετέχει η Ελλάδα με κανένα τρόπο στις επεμβάσεις και στον πόλεμο στη Συρία", αλλά και να σταματήσει να συμμετέχει "στους επιθετικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ κατά των λαών της Αφρικής και της Ασίας".

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας, διευκρίνισε το Σάββατο ότι ο "Ξένιος Ζευς" δεν είναι μία προσωρινή επιχείρηση.

"Δεν θα επιστρέψουμε στην χαώδη κατάσταση του Κέντρου, θα εξαλείψουμε σκηνές που προσβάλλουν τον πολιτισμό της Αθήνας", υπογράμμισε.

news247.gr