Την Παρασκευή 3 Αυγούστου συνελήφθησαν, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, δυο αλλοδαποί, υπήκοοι Αφγανιστάν ηλικίας 31 και 33 ετών, οι οποίοι διευκόλυναν τη παράνομη έξοδο από την χώρα παράνομων ομοεθνών τους.

Επίσης συνελήφθησαν συνολικά 14 αλλοδαποί υπήκοοι Αφγανιστάν, οι οποίοι διαπιστώθηκε ότι διέμεναν παράνομα στην χώρα.

Ειδικότερα, προχθές το μεσημέρι, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφορίας, στην επαρχιακή οδό Εμπορείου – Μεγαλοχωρίου Θήρας ακινητοποιήθηκε Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο το οποίο οδηγούσε ο 31χρονος διακινητής και διαπιστώθηκε ότι μετέφερε δύο παράνομους ομοεθνείς του με τα ανήλικα παιδία τους προς τον Κρατικό Αερολιμένα Θήρας, προκειμένου να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Βιέννη Αυστρίας.

Στο πλαίσιο διερεύνησης, της υπόθεσης την ίδια ημέρα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο της Θήρας και ο 33χρονος και εξακριβώθηκε ότι οι δυο διακινητές ενεργώντας από κοινού με συγκεκριμένους ρόλους, μετέφεραν με πλοίο της γραμμής από τον Πειραιά στην Θήρα, μη νόμιμους αλλοδαπούς και στην συνέχεια τους οδηγούσαν στο αεροδρόμιο απ όπου θα αναχωρήσουν με πλαστά ταξιδιωτικών έγγραφα για χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ακολούθησε έρευνα σε οικία στην περιοχή Περίσσα, την οποία που χρησιμοποιούσαν οι δυο διακινητές γα την προσωρινή διαμονή των διακινούμενων αλλοδαπών, όπου εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν 12 ομοεθνείς τους.

Στην κατοχή των 14 μη νόμιμων μεταναστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλαστά διαβατήρια και ταυτότητες Βελγίου, Ισπανίας, Δανίας, Βουλγαρίας, Τσεχίας, Αφγανιστάν καθώς και κάρτες επιβίβασης.

Επίσης συνελήφθη ακόμη ένας διακινητής μη νόμιμων μεταναστών στο αεροδρόμιο της Θήρας, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από τη χώρα μιας αλλοδαπής με τα δυο ανήλικα παιδιά της.

Ακόμη, συνελήφθη χθες στο αεροδρόμιο της Σαντορίνης, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, ένας 26χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη έξοδο από την χώρα μιας 25χρονης Αφγανής με τα δυο ανήλικα παιδία της (10 και 2 ετών).

Συνελήφθησαν επίσης στο αεροδρόμιο της πόλης,άλλοι 3 αλλοδαποί, οι οποίοι επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα για Σουηδία. Οι τρεις αλλοδαποί υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 27, 31 και 45 ετών, κατηγορούμενοι για χρήση πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων.

Όλοι οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου.

(protothema.gr)

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook