Τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Τιρόλο της Ιταλίας, από τις σφοδρές καταιγίδες που έπληξαν την περιοχή, το τελευταίο 48ωρο.

Μια 84χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της σε κατολίσθηση εδάφους που έπληξε ένα αγρόκτημα στην πόλη Αφενς, η οποία βρίσκεται στην ιταλική πλευρά των συνόρων με την Αυστρία.

Στη γειτονική πόλη Ταλβέρα, εντοπίστηκε σήμερα το πρωί το πτώμα μιας άλλης γυναίκας, η τύχη της οποίας αγνοείτο όταν το σπίτι της καταπλακώθηκε από τόνους λάσπης.

Σφοδρές καταιγίδες σάρωσαν ένα μεγάλο μέρος της Αυστρίας και της γερμανόφωνης βόρειας Ιταλίας αργά χθες το βράδυ προκαλώντας πλημμύρες, διακοπές του ηλεκτρικού ρεύματος και προβλήματα στο σιδηροδρομικό και οδικό δίκτυο.

Χίλια σπίτια στην κοιλάδα Βίργκενταλ της νότιας Αυστρίας έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα σήμερα το πρωί.
Στο νότιο Τιρόλο, δύναμη 500 διασωστών, πυροσβεστών και μελών της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας έχουν κινητοποιηθεί για την αποκατάσταση των ζημιών που προκάλεσε η κακοκαιρία.

Η σιδηροδρομική γραμμή που συνδέει την Αυστρία με την Ιταλία μέσω του ορεινού περάσματος Μπρένερ επλήγη από κατολίσθηση τη νύχτα και αναμένεται να μείνει κλειστή τις δύο προσεχείς εβδομάδες.

Οι οδικές και σιδηροδρομικές συνδέσεις επίσης διακόπηκαν σε ορισμένες περιοχές της Αυστρίας, κυρίως στις επαρχίες του Τιρόλου, της Στυρίας και του Σάλτσμπουργκ. Οι περισσότερες θα επαναλειτουργήσουν αργότερα σήμερα αλλά αρκετές θα μείνουν κλειστές λόγω του κινδύνου των κατολισθήσεων.

Στη Στυρία, αρκετά σπίτια εκκενώθηκαν αφού πλημμύρισαν λόγω των ισχυρών βροχοπτώσεων, όπως και κελάρια στη βόρεια Αυστρία.

Την ίδια ώρα αγροτικές αποθήκες κάηκαν όταν έπεσε πάνω τους κεραυνός, ο οποίος σκότωσε 250 ζώα σε ένα αγρόκτημα της βόρειας Αυστρίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook