Την αντίθεσή του στην πρόταση για επιβολή εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων φωτοβολταϊκών εκφράζει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας από Φωτοβολταϊκά Στ. Λουμάκης.

Ο ΣΠΕΦ χαρακτηρίζει αδιανόητο το σενάριο αυτό και υποστηρίζει πως η Πολιτεία «δείχνει να αδιαφορεί προκλητικά για το μέγεθος και τις αντοχές των επιχειρήσεων, τα δάνεια που έλαβαν για τις συγκεκριμένες επενδύσεις και την αποπληρωμή τους και την επιστροφή των ιδίων κεφαλαίων που οι παραγωγοί επένδυσαν και που στην πλειονότητά τους αποτελούσαν οικονομίες ζωής».

Κάνει επίσης λόγο για φορολογική τιμωρία των εν λειτουργία εταιρειών ΑΠΕ και τονίζει ότι «οι οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για να αντέξει μια επιχείρηση τη φορολόγηση του τζίρου της με διψήφια μάλιστα ποσοστά είναι πέραν των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων».

Ακόμα, τονίζει, μεταξύ άλλων ότι «οι οικονομίες κλίμακας που απαιτούνται για να αντέξει μια επιχείρηση την φορολόγηση του τζίρου της, με διψήφια μάλιστα ποσοστά, είναι πέραν των δυνατοτήτων των ελληνικών επιχειρήσεων.

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook