Νέο οικονομικό πλήγμα θα δεχτεί από το φθινόπωρο κάθε ιταλικό νοικοκυριό, καθώς σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο οικονομικών ερευνών του συνδικάτου Uil, το νέο κύμα αυξήσεων θα επιβαρύνει το κάθε νοικοκυριό με το ποσό των 320 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας η άνοδος της τιμής της βενζίνης συμβάλλει σημαντικά στο νέο αυτό κύμα αυξήσεων με το οποίο βρίσκονται αντιμέτωπες οι οικογένειες στην Ιταλία.

Για να μπορέσει να γεμίσει το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου θα χρειάζονται κάθε μήνα 51 ευρώ περισσότερα σε σύγκριση τον Αύγουστο του 2011.

Σύμφωνα με το ιταλικό συνδικάτο, όποιος καταφέρει να πάει διακοπές θα κληθεί να ξοδέψει για αγορές τροφίμων, εστιατόρια και καφέ 102 ευρώ περισσότερα σε σχέση με πέρυσι.

Φέτος οι ξένοι αλλά και οι Ιταλοί τουρίστες θα επιβαρύνονται εξάλλου με τον ειδικό «φόρο διαμονής» που χρεώνουν κάμπινγκ και ξενοδοχεία. Ξεκινά από το 1 ευρώ και μπορεί να φτάσει ως και τα 5 σε περιπτώσεις πολυτελούς διαμονής.

Στα 16 ευρώ το μήνα υπολογίζεται παράλληλα η άνοδος των λογαριασμών του ηλεκτρικού, του φυσικού αερίου, αλλά και της ασφάλειας του αυτοκινήτου. Άλλα 7 ευρώ αντιστοιχούν στην αύξηση του φόρου για την αποκομιδή των απορριμμάτων.

Στις 17 Σεπτεμβρίου, παράλληλα, οι ιταλοί θα πρέπει να εισφέρουν κατά μέσον όρο άλλα 44 ευρώ, για την δεύτερη δόση του Δημοτικού Φόρου Ακινήτων (IMU), που προστίθενται στα 88 ευρώ που αντιστοιχούν στις δόσεις του Ιουνίου και του Δεκεμβρίου.

Σε πολλούς δήμους, η μείωση των χρηματοδοτήσεων από την κεντρική κυβέρνηση της Ρώμης συνεπάγεται ότι πρόκειται να υπάρξει αύξηση των δυο τελευταίων δόσεων ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν βασικές κοινωνικές πολιτικές της τοπικής αυτοδιοίκησης.

 

protothema.gr