Τελευταία ενημέρωση: 23:00

Στις φλόγες βρέθηκε για άλλη μια φορά το νησί καθώς δύο μεγάλες πυρκαγιές ξέσπασαν στην Ιεράπετρα και στο Ρέθυμνο, με τη δεύτερη ευτυχώς να βρίσκεται σε ύφεση.

Η πρώτη αφορά συνέχεια της πυρκαγιάς που ξέσπασε στην Ιεράπετρα το απόγευμα της Δευτέρας και η οποία, χάρη στο έργο εμπηρστών και ενώ είχε τεθεί το μεσημέρι υπό μερικό έλεγχο, συνεχίζει να κατακαίει.

Οι διωκτικές αρχές σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούν ένα άτομο που εθεάθη να κινείται ύποπτα κοντά στις νέες εστίες που ξέσπασαν λίγο μετά τις 1 το μεσημέρι και ενώ η φωτιά που είχε ξεσπάσει το απόγευμα της Δευτέρας στην ίδια περιοχή, είχε τεθεί υπό μερικό έλεγχο.

Ο ασυνείδητος που "παίζει" με τη φωτιά και με τις περιουσίες των κατοίκων έχει δημιουργήσει ένα νέο πύρινο μέτωπο που καταστρέφει χορτολιβαδικές, δασικές και γεωργικές εκτάσεις ενώ απειλεί και το χωριό Μυρτός.

Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης ενώ και οι κάτοικοι του χωριού προσπαθούν με κάθε τρόπο να σταματήσουν την πύρινη λαίλαπα προτού φτάσει στις αυλές των σπιτιών τους.

Στο σημείο επιχειρούν 17 πυροσβεστικά οχήματα με 40 υπαλλήλους ενώ τις προσπάθειες πυρόσβεστης ενίσχυσαν ιισχυρές εναέριες δυνάμεις με 2 καναντέρ και ένα ελικόπτερο Ericson.

Μεγάλη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, απειλούνται σπίτια


Σε ύφεση είναι μεγάλη φωτιά που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα στο χωριό Ροδάκινο στα όρια των νομών Χανίων - Ρεθύμνου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε κοντά στην παραλία Κόρακα με αποτέλεσμα να απειληθούν εξοχικές κατοικίες.

Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Χανιά και Ρέθυμνο με συνολικά 10 οχήματα με 20 πυροσβεστικούς υπαλλήλους που κατόρθωσαν να περιορίσουν γρήγορα την πυρκαγιά αποτρέποντας τα χειρότερα.