Η πορεία υλοποίησης των βρετανικών επενδύσεων στο Κάβο Σίδερο της Σητείας και στην Αταλάντη αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας,  και η παροχή βοήθειας από τη Βρετανία για την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, συζητήθηκαν στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κωστής Χατζηδάκης με τον πρεσβευτή της Βρετανίας στην Ελλάδα, Ντέιβιντ Λάντσμαν.

Ο Βρετανός διπλωμάτης ζήτησε την υποστήριξη της κυβέρνησης για την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων, καθώς και για αντιμετώπιση των γραφειοκρατικών εμποδίων.

Πρόκειται κυρίως για επενδύσεις στον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων, στις οποίες περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, οι τουριστικές επενδύσεις στο Κάβο Σίδερο της Σητείας και στην Αταλάντη.

Ο κ. Λάντσμαν, όπως ανακοινώθηκε, εξέφρασε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις πρόσφατες ανακοινώσεις του υπουργείου αναφορικά με τις δέκα προτεραιότητες για την επανεκκίνηση της οικονομίας, καθώς και για την ανακοίνωση της Επιτροπής, με την οποία χαιρετίζει τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης για διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Εξέφρασε επίσης τη διάθεση της Βρετανίας να συνδράμει στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων που εξήγγειλε ο κ. Χατζηδάκης, με την αποστολή ειδικών και την παροχή συμβουλών.


in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ