Στην έκδοση κλήτευσης προχώρησε η Αστυνομία της Νέας Υόρκης προκειμένου να αναγκάσει το Twitter να δώσει τα στοιχεία για ένα χρήστη του μέσου κοινωνικής δικτύωσης, που απειλούσε με επίθεση στο θέατρο Longacre του Μπρόντγουεϊ όπου παρουσιάζεται ο θεατρικός μονόλογος «Μάικ Τάισον: Η αδιαμφισβήτητη αλήθεια».

Πρόκειται για το ντεμπούτο του Μάικ Τάισον στο θεατρικό σανίδι, σε μία παράσταση της οποίας τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σπάικ Λι.

Η Αστυνομία της Νέας Υόρκης αναγκάστηκε να εκδώσει την κλήτευση επειδή αρχικά το Twitter αρνήθηκε να συνεργαστεί και να δώσει τα στοιχεία του προσώπου που απειλούσε ότι σχεδιάζει επίθεση στο θέατρο.

Στα μηνύματα που ανέβαιναν στο Twitter από τον συγκεκριμένο λογαριασμό υπήρχαν αρκετές αναφορές και στη σφαγή στον κινηματογράφο της πόλης Ορόρα στο Ντένβερ. «Σοβαρολογώ, άνθρωποι θα πεθάνουν όπως ακριβώς στην Ορόρα» έλεγε ένα από τα μηνύματα.

Υπό το φόβο της επίθεσης τα μέτρα ασφαλείας στο θέατρο είναι δρακόντεια.

Την Τρίτη, εκπρόσωπος της Αστυνομίας της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε ότι οι αρχές έλαβαν νέες πληροφορίες από το Twitter, «τις οποίες χρησιμοποιούμε στο πλαίσιο της έρευνάς μας».

Ο εκπρόσωπος της Αστυνομίας αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει περισσότερες πληροφορίες, ενώ το Twitter αρνήθηκε να προβεί σε οποιαδήποτε σχόλιο.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook