(τελευταία ενημέρωση 21.32)

Μόνο με χερσαία κλιμάκια θα συνεχιστούν οι έρευνες για τον εντοπισμό του 50χρονου δασολόγου, που αναζητείται από το Σάββατο, σύμφωνα με δηλώσεις του υπέυθυνου ΠΣΕΑ Χανίων κ.Τάσου Κουρουπάκη.

\”Έχουμε καλύψει το 98% από τα σημεία που έγιναν οι έρευνες.Δυστυχώς δεν βρέθηκε ούτε το αυτοκίνητο που πιθανότατα θα μας οδηγούσε κάπου στις έρευνες.Τα εναέρια μέσα θα σταματήσουν την αναζήτηση, ενώ τα χερσαία θα συνεχίσουν, και φυσικά όταν βρεθεί κάποιο στοιχείο που να οδηγεί κάπου θα επιστρατευτούν ξανά καί τα ελικόπτερα καί τα αεροπλάνα\”,τόνισε ο κ. Κουρουπάκης.

Σε όλο το μήκος των Βόρειων παραλίων των Χανίων, από το ακρωτήρι Γραμβούσας στην Κίσσαμο , μέχρι το Ακρωτήρι των Χανίων επεκτείνονται σήμερα Τρίτη, οι έρευνες για τον εντοπισμό του 50χρονου δασολόγου Κώστα Πενταράκη η τύχη του οποίου αγνοείται από το μεσημέρι του Σαββάτου 12/3.

Στην απόφαση αυτή οδηγήθηκαν οι αρχές για δύο λόγους.

Πρώτον. Επί δύο 24ωρα ερευνήθηκαν εξονυχιστικά οι περιοχές των πρώην δήμων Κολυμπαρίου και Μηθύμνης και ειδικά του ακρωτηρίου Ειρήνης (Ροδωπού) όπου είχε πει ότι θα πήγαινε χωρίς να βρεθεί ίχνος του 50χρονου.

Μάλιστα στις χθεσινές έρευνες, οι πιλότοι των ελικοπτέρων που συμμετείχαν, με κίνδυνο της ζωής τους έκαναν πολύ χαμηλές πτήσεις πάνω από απόκρημνες χαράδρες αλλά και παραθαλάσσιες περιοχές, χωρίς, δυστυχώς να εντοπιστεί ίχνος του αυτοκινήτου του.

Δεύτερον. Με δεδομένο το ότι , το τελευταίο σήμα από το κινητό του Κ. Πενταράκη ελήφθη από την κεραία που είναι στα Πλακάλωνα η οποία έχει – σε ευθεία – εμβέλεια 35 χιλιομέτρων, οι αρχές , σε μιαν ύστατη προσπάθεια, συμπεριέλαβαν στις έρευνες και όλες τις παραθαλάσσιες και όχι μόνο περιοχές από την Γραμβούσα μέχρι το Ακρωτήρι.

Στις έρευνες συμμετέχουν και σήμερα όλες οι ομάδες , της αστυνομίας, της πυροσβεστικής, της ΕΜΑΚ , εθελοντές , συνάδελφοι του 50χρονο από το δασαρχείο Χανίων, ενώ απευθύνεται έκκληση σε όλους τους πολίτες , εάν δουν οπουδήποτε ένα αυτοκίνητο μάρκας SUZUKI Baleno γαλάζιου χρώματος και με αριθμό κυκλοφορίας ΧΝΚ 1364, να ειδοποιήσουν αμέσως τις αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook