Κλειστό έμεινε σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς λόγω των πολύ ισχυρών ριπών ανέμου έντασης έως και 10 μποφορ που έχουν σαν αποτέλεσμα την ξαφνική πτώση βράχων. Μάλιστα χθες ένας επισκέπτης του φαραγγιού γλίτωσε απο θαύμα, όταν ένας μεγάλος βράχος έπεσε πάνω στον ώμο του, σε απόσταση λίγων εκατοστών απο το κεφάλι του, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά.

Έτσι η Δ/νση Δασών Χανίων, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που επικρατούν στη περιοχή αποφάσισε να διακόψει για σήμερα τη λειτουργία του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς  από τη Βόρεια και Νότια είσοδο του για λόγους προστασίας των επισκεπτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις της ΕΜΥ οι άνεμοι αν και μικρότερης εντάσεως θα πνέουν καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας με παροδικά έντονες ριπές ανέμου.

Για το λόγο αυτό συνιστάται στους επισκέπτες που έχουν σκοπό να περάσουν προσεχώς το φαράγγι της Σαμαριάς να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, ιδιαίτερα στα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί για πτώσεις λίθων, να τηρούν τις προτροπές των φυλάκων και να φέρουν τον αναγκαίο εξοπλισμό για την προσωπική τους ασφάλεια.

Τα ταξιδιωτικά γραφεία θα πρέπει να ενημερώνουν συνεχώς τους επισκέπτες και να τους παροτρύνουν προς την κατεύθυνση αυτή.

Flashnews.gr