Με τον πρόεδρο των επαγγελματιών αλιέων Ηρακλείου συναντήθηκε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, με βασικό θέμα συζήτησης το πρόβλημα που έχει προκύψει με το Πρόγραμμα εκσυγχρονισμού αλιευτικών σκαφών.

Όπως επισημάνθηκε στη διάρκεια της συνάντησης οι παράκτιοι αλιείες περίμεναν εδώ και καιρό το συγκεκριμένο πρόγραμμα για τον εκσυγχρονισμό των σκαφών της παράκτιας αλιείας. Όμως η ερμηνεία, όπως αυτή εκφράστηκε στην πρόσκληση, αλλά και η άτυπη κατεύθυνση στελεχών των υπηρεσιών του Υπουργείου δεν ανταποκρίνονται σε αυτό το στόχο.

Συγκεκριμένα, ενώ η αντικατάσταση μηχανών και η προμήθεια GPS, Radar, δικτύων, βίντσι κλπ βελτιώνουν την ασφάλεια και τις συνθήκες εργασίας, αλλά ακόμη και το παγοποιητικό τη διατήρηση της ποιότητας των αλιευμάτων, όλα αυτά ερμηνεύονται ποσοτικά ως αύξηση της δυναμικότητας και ουσιαστικά αποκλείονται από την επιλεξιμότητα του προγράμματος. Ταυτόχρονα προωθούνται διαλογητήρια, αφαλατώσεις και άλλα που δεν είναι απαραίτητα για σκάφη της παράκτιας αλιείας.

Όπως δήλωσε ο κ. Μανόλης Ματζαράκης στον κ. Κεγκέρογλου, αποτέλεσμα αυτή της κατάστασης είναι να αποκλείονται στην πράξη οι ενδιαφερόμενοι της παράκτιας αλιείας, με το Βουλευτή να τονίζει ότι με παρέμβαση του θα ζητήσει την άμεση επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook