Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο υπουργείο Οικονομικών, παρουσία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, για τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ.

Πρώτος εξήλθε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος, ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι η συμμετοχή του υπουργείου Εργασίας παραμένει στα 5 δισ. ευρώ και ότι δεν θα αναζητηθούν επιπλέον περικοπές από επιδόματα και συντάξεις.

«Δεν θα επιστρέψουμε σε λύσεις που είχαν αποτύχει στο παρελθόν» δήλωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Οικονομικών.

«Αναζητούμε τις πιο αποτελεσματικές περικοπές για να μειώσουμε το έλλειμμα, τους λιγότερο οδυνηρούς τρόπους για την κοινωνία. Ψάχνουμε τα πάντα. Αντίπαλός μας είναι η ανεργία» είπε απευθυνόμενος στον Γιάννη Στουρνάρα που τον σύστησε στο οικονομικό επιτελείο με το οποίο έχει αυτήν την ώρα σύσκεψη για τα δημοσιονομικά «ισοδύναμα».

Σχολίάζοντας την παρουσία του κ. Βρούτση στην σημερινή σύσκεψη ο πρωθυπουργός είπε πως: «Η παρουσία του υπουργού Εργασίας είναι χαρακτηριστική. Είναι από τους λίγους που έχει τόσο καλή άποψη για την Οικονομία και μας έχει βοηθήσει στις περικοπές».

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ και το θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο που προκαλεί αναταράξεις εντός του στρατοπέδου του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως διεφάνη την Τρίτη κατά τη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν τη συγκυβέρνηση.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Στουρνάρας είχε αφήσει ανοικτό το θέμα της εφεδρείας, «γιατί τα νούμερα δεν βγαίνουν» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το ζήτημα προκάλεσε ένταση αργότερα και κατά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, καθώς διαφώνησαν οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη σύσκεψη υπήρξε σύγκρουση του κ. Κουβέλη με τον κ. Στουρνάρα για τον τρόπο που δίνονται στη δημοσιότητα τα μέτρα του πακέτου και ειδικότερα για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας.

protothema.gr