Πρώτη δημοσίευση 11:00 πμ

Σε "μίνι καζίνο" είχαν μετατρέψει τα καφενεία τους σε δύο περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες τους σύμφωνα με τα όσα διαπίστωσαν αστυνομικοί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας, έπειτα από τη διενέργεια σχετικών ελέγχων.

Ειδικότερα, χθες το βράδυ, στα Χανιά, από αστυνομικούς των ανωτέρω Υπηρεσιών, διενεργήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «Καφενείο», 33χρονου , ο οποίος αναζητείται και συνελήφθησαν μία αλλοδαπή ηλικίας 25 ετών, ως προσωρινά υπεύθυνη του καταστήματος, και μία ημεδαπή ηλικίας 62 ετών.  Συγκεκριμένα η 25χρονη κατελήφθη ενώ είχε εγκαταστήσει και θέσει σε λειτουργία, σε χώρο του καταστήματος συνολικά δέκα έξι   ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων «Φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, επιτρέποντας τη συμμετοχή στο εν λόγω τυχερό παίγνιο της 62χρονης πελάτισσας του καταστήματος.

Από τον αστυνομικό έλεγχο, προέκυψε επιπλέον ότι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε τροποποιήσει τους όρους, της ήδη κατεχομένης άδειας ιδρύσεως και λειτουργίας, έχοντας αναπτύξει τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές χωρίς να προβλέπεται στην άδεια ενώ στερείτο άδειας χρήσης υπηρεσιών διαδικτύου από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Επίσης σε γενόμενο έλεγχο που διενεργήθηκε, χθες  το βράδυ από τους ανωτέρω αστυνομικούς, σε  κατάστημα  «Καφενείο - Καφετέρια», κατελήφθη 38χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος να έχει εγκαταστήσει και να λειτουργεί τέσσερις ηλεκτρονικούς υπολογιστές, με λογισμικό πρόγραμμα τυχερών παιγνίων, «Φρουτάκια» σε διάφορες παραλλαγές, ενώ  στερείται άδεια ιδρύσεως και λειτουργίας από την αρμόδια Δημοτική Αρχή.

Στη δεύτερη περίπτωση συνελήφθη ένας 38χρονος που βρίσκονταν σε ένα καφενείο στο οποίο λειτουργούσαν 4 υπολογιστές ως "φρουτάκια" επίσης.

Κατά τον έλεγχο των προαναφερομένων καταστημάτων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, συνολικά :

Είκοσι ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

Τετρακόσιες  χαρτοπαικτικές μάρκες, η οποίες αντιστοιχούσαν στο ποσό των είκοσι δύο χιλιάδων (22.000) ευρώ

Δέκα (10) τράπουλες και πέντε (5) ζάρια,

Δέκα (10) ψηφιακοί δίσκοι αποθήκευσης ηλεκτρονικών δεδομένων, στους οποίους ήταν αποθηκευμένα τα ηλεκτρονικά παίγνια,

Δύο (2) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, των οποίων η χρήση ήταν η γενική τροφοδότηση των λοιπών υπολογιστών με δεδομένα παιγνίων

Μία (1) οθόνη στην οποία εμφανίζονταν οι διακινούμενες μονάδες κα

Το χρηματικό ποσό των εκατόν πέντε (105) ευρώ, προερχόμενο από εισπράξεις παικτών.


Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.